Domovská stránka > C > Co Znamená Jazyk Rozhraní?

Co znamená jazyk rozhraní?

Rozhraní (anglicky interface, případně počeštěně interfejs) označuje v informatice zařízení, program nebo formát, zajišťující správnou komunikaci a přenos dat mezi odlišnými zařízeními nebo programy.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

A co to je uživatelské rozhraní?

Uživatelské rozhraní je souhrn způsobů, jakými lidé (uživatelé) ovlivňují chování strojů, zařízení, počítačových programů či komplexních systémů.
Co je to programové rozhraní?
Application Programming Interface (API) je soubor procedur, funkcí, protokolů a knihoven, který je využíván programátory v rámci tvorby aplikací a softwaru. Volným překladem do češtiny se jedná o rozhraní sloužící k vývoji mobilních a webových aplikací.

Pokud jde o toto, co je to grafické uživatelské rozhraní?

Grafické uživatelské rozhraní (anglicky Graphic User Interface, známe pod zkratkou GUI) je uživatelské rozhraní, které umožňuje ovládat počítač pomocí interaktivních grafických ovládacích prvků. Na monitoru počítače jsou zobrazena okna, ve kterých programy zobrazují svůj výstup.
A další otázka, co je uživatelské prostředí?
Uživatelské prostředí (nebo uživatelské rozhraní) tvoří vzhled Wikipedie. Je složeno z různých nabídek, polí, ikon a tlačítek, která pomáhají uživatelům v navigaci jejím obsahem.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Která firma vyvinula grafické uživatelské rozhraní?

GUI bylo zavedeno v 70. letech místo do té doby používaného příkazového řádku (první grafické rozhraní WIMP vzniklo ve firmě Xerox). O jeho rozvoj se zasloužili počítače se systémem Mac a MS Windows.
Co je to internetové rozhraní?
Webová aplikace v softwarovém inženýrství je aplikace poskytovaná uživatelům z webového serveru přes počítačovou síť Internet, nebo její vnitropodnikovou obdobu (intranet). Webové aplikace jsou populární především pro všudypřítomnost webového prohlížeče jako klienta.

Pokud jde o toto, které současně os používají grafické uživatelské rozhraní?

Grafické uživatelské rozhraní

graphical user interface, zkrat. GUI) se používá pro typy rozhraní založená na paradigmatu WIMP, tedy Windows (okna), Icons (ikony), Menus (menu) a Pointing device (polohovací zařízení).
Co je Open API?
Swagger (OpenAPI) je specifikace nezávislá na jazyce pro popis REST rozhraní API. Umožňuje počítačům i lidem pochopit možnosti REST rozhraní API bez přímého přístupu ke zdrojovému kódu. Hlavními cíli jsou: Minimalizujte množství práce potřebné k připojení oddělených služeb.

Co to je REST API?

REST API je specifický, velmi oblíbený druh API. Vyniká zejména svou jednoduchostí a čitelností. API zajištuje funkci „rozhraní" pro předávání dat mezi dvěma či více aplikacemi. REST k tomuto obecnému mechanizmu dodává sadu doporučení a omezení, které když API dodržuje, tak se může nazývat REST API.

By Adabel

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Co to je rozlišení displeje? :: Jak funguje webová aplikace?
Užitečné odkazy