Domovská stránka > C > Co Tvoří Počítačovou Síť?

Co tvoří počítačovou síť?

Počítačovou síť můžeme definovat jako skupinu zařízení (zpravidla počítačů, tiskáren, faxů, scannerů apod.) vzájemně propojených tak, aby mohli mezi sebou komunikovat a využívat vzájemně svých prostředků podle předem stanovených pravidel a při vysoké spolehlivosti komunikace.

Přečtěte si více

Související článek

Co tvoří psychiku člověka?

Psychické obsahy zahrnují sny, vzpomínky, znalosti, myšlenky, přání a pocity. Zpracovávají informace z vnějšího světa.

Co je počítačová síť a jaké má výhody?

Spojení v rámci území je většinou realizováno pomocí speciálních rychlých kanálů. Možnost sdílení dat je jednou z nejvýznamnějších výhod, kterou běžně sítě poskytují. Sdílení dat - větší počet uživatelů může pracovat s určitými daty současně. Tato možnost je samozřejmým požadavkem mnoha aplikací.
Jaké jsou možnosti připojení se do počítačové sítě?
Mezi technologie, které takovéto propojení zajišťují, patří zejména Bluetooth, Wi-Fi, IrDa, DECT, a z drátových pak USB. Topologie počítačové sítě říká, jak jsou vlastně prvky v této síti uspořádány. Určuje způsob propojení uzlů v počítačové síti. Těmi prvky mohou být jak počítače, tak různé propojovací prvky.

Jak se jmenuje největší počítačová síť na světě?

Největší "počítačovou síť" na světě ovládá botnet Conficker.

Množství počítačů aktivně zapojených do botnetu červa Conficker převyšuje 4,5 milionů, což z něj dělá jednoznačně nejrozsáhlejší počítačovou síť. Lépe by se ovšem mělo říct, že se jedná o cloud computing.
Jaká zařízení obvykle nalezneme v LAN sítích?
Nejrozšířenějšími technologiemi v dnešních LAN sítích jsou Ethernet a Wi-Fi (nebo také WLAN), v minulosti byly používány např. ARCNET a Token Ring.

Související článek

Jak se tvori nové buňky?

Ve fázích G1 a G2 se tvoří a ukládá energie pro následné dělení.

Jak nastavit síť LAN?

Stačí, když kliknete na Start – Nastavení – Síť a internet. Zde si v levném menu vyberte možnost Ethernet a dejte Změnit možnosti adaptéru. Rázem se před vámi otevře seznam všech síťových prvků, které můžete využívat. Ať už je to připojení skrze LAN, Wi-Fi, VPN a další.
Pokud jde o toto, co je to síťová karta?
Síťová karta je prvek, který je obsažen v obsluhovaném zařízení nebo zapojen v jeho bezprostřední blízkosti. Zajišťuje pro něj síťovou komunikaci z pohledu klienta a stará se o všechny funkce, které s tím souvisí.

Jak se připojit k místní síti?

Připojení k drátové síti je v podstatě velmi jednoduché – prostě vezmete síťový kabel, zapojíte jej do síťového ethernetového portu a máte hotovo. Bohužel to často tak jednoduché není a příčiny potíží mohou být dosti různorodé.
Někdo se také může ptát, jak se připojit do sítě?
Možnost 2: Přidejte síť
  1. V zařízení přejděte do aplikace Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Internet.
  3. Na konci seznamu klepněte na Přidat síť. V případě potřeby zadejte název sítě (SSID) a další údaje o zabezpečení.
  4. Klepněte na Uložit.

Navíc, jak se připojit k počítačové síti?

Mají-li komunikovat dva počítače, které spolu nejsou v jedné lokální síti, musí využít služeb routeru - směrovače. Každý počítač má svoji síťovou kartu s MAC adresou od výrobce. Počítače jsou navzájem propojeny třeba kroucenou dvoulinkou s RJ-45 konektory přes switch do hvězdy.

By Emarie Foesch

Similar articles

Jaký je rozdíl mezi LAN a WAN? :: Jak dělíme PC sítě?
Užitečné odkazy