Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Lan A Wan?

Jaký je rozdíl mezi LAN a WAN?

Rozdělování počítačových sítí na lokální (LAN, Local Area Networks) a rozlehlé (WAN, Wide Area Networks) je zřejmě nejstarším a nejčastěji používaným způsobem jejich „škatulkování".
...
Přenosové protokoly, spolehlivost a přenosové zpoždění
LANWAN
přenosová rychlostvyšší (např. 10 až 100 Mbps)nižší (např. 64 kbps)

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

A jak velká je lan síť?

Tenký ETHERNET
Standardní ETHERNETTenký ETHERNET
Počet stanic v 1 úseku sítě (segmentu)10030
Délka úseku (segmentu)500 m185 m
Vzdálenost stanic od sběrnice50 m-
Max. vzdálenost úseků sítě (segmentů)1000 m1000 m
3 další řádky
Kdo se do sítě může připojit?
Každá stanice v síti může vyčlenit některý svůj prostředek (tiskárnu, úložné médium, adresář) ke sdílení (s heslem nebo bez něj). Jiná stanice může tyto prostředky používat, pokud si sdílený prostředek připojí a její uživatel zná případné heslo.

Jak dělíme počítačové sítě podle rozlohy?

Počítačová síť - computer network

Například podle velikosti/měřítka na PAN (Personal Area Network), LAN (Local Area Network), CAN (Campus Area Network), MAN (Metropolitan Area Network) či WAN (Wide Area Network).
Lidé se také ptají, co je to lan?
LAN je zkratka pro anglický výraz Local Area Network. Do češtiny by se dal tento pojem přeložit jako lokální počítačová síť. Jde tedy o počítačovou síť menšího rozsahu, typicky na jendom konkrétním místě – například ve firmě, ve škole, v hotelu a podobně.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Lidé se také ptají, co je lan a wlan?

Zkratka pro „Wireless Local Area Network". WLAN nebo bezdrátové připojení LAN, Je síť který umožňuje zařízením se připojit a komunikovat bezdrátově. Na rozdíl od tradičního drátové LAN, ve kterém zařízení komunikují Ethernet kabely, zařízení na WLAN komunikují přes Wi-Fi.
Jaká zařízení obvykle nalezneme v LAN sítích?
Nejrozšířenějšími technologiemi v dnešních LAN sítích jsou Ethernet a Wi-Fi (nebo také WLAN), v minulosti byly používány např. ARCNET a Token Ring.

Jaké velikosti šití znáš?

Dělení dle velikosti:

LAN (local area network) – místní počítačová síť například v domácnosti či jedné budově (např. ethernet), MAN (metropolitan area network) – metropolitní síť propojující větší množství zařízení v městské zástavbě, WAN (wide area network) – rozlehlá síť spojující LAN a MAN sítě (např.
A další otázka, jak vytvořit domácí síť lan?
Máte-li doma obyčejný router a chcete-li k němu připojit Access Point, kterým vytvoříte domácí bezdrátovou síť, vezměte ethernetový kabel a AP pomocí něj připojte do zdířky LAN (stejně jako ostatní počítače). Nyní musíte AP nastavit podobně jako router či WiFi router.

Někdo se také může ptát, jak se prenasi internet?

Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí"), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

By Bac Nanfito

Similar articles

Jak jsou mezi sebou sítě propojeny? :: Co tvoří počítačovou síť?
Užitečné odkazy