Domovská stránka > C > Co Je To Ženský Výtok?

Co je to ženský výtok?

(Fluor vaginalis) je v moderním světě velice rozšířené, nepříjemné a deprimující onemocnění většinou signalizující zánět pochvy, dělohy a vejcovodů, někdy i vážnější gynekologickou poruchu.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypadá výtok na začátku těhotenství?

Jak vypadá výtok? Když jste těhotná, je těhotenský výtok nápadnější. Výtok bývá ke konci těhotenství silnější. Vaginální výtok může být lepkavý, čirý nebo bílý a může slabě zapáchat.

Když to vezmeme v úvahu, jak na výtok?

Zkusit můžete volně prodejné antimykotické masti. Při výtoku jakéhokoliv druhu jsou metodou první pomoci výplachy pochvy antibakteriálním roztokem. Ten potlačuje projevy zánětu, jako je pálení, svědění a otok sliznice," upozorňuje Gabriela Pekařová. Výplachy můžete užívat také jako prevenci proti opakování zánětu.
Co na Vytok u žen?
Pokud máte výtok v pochvě i svědění zevního genitálu, je třeba vždy kromě krému na zevní genitál použít i preparát do pochvy. Na léčbu kvasinkových zánětů můžete použít volně prodejné preparáty Gyno-Pevaryl, Jenamazol, Canesten, Clotrimazol, Candibene a tzv. Tetraborické globule (Globulus cum natrico tetraborico).

Lidé se také ptají, co znamená žlutý výtok?

Přirozený je výtok průhledně bílý. Pokud je ale výtok žlutý, žlutozelený či jinak zbarvený, jedná se většinou o problém gynekologického rázu – vaginální infekci. U žlutého výtoku se může jednat o bakteriální infekci, například chlamydie. Toto onemocnění sami nevyléčíte.
A další otázka, kdy se objevuje výtok?
Výtok je sekrece z pochvy, jehož určité množství je normální. Tento fyziologický sekret je v první polovině cyklu zpravidla čirý, v druhé polovině cyklu bělavý a nijak nezapáchá. Jeho množství závisí nejen na fázi menstruačního cyklu, ale také na věku ženy, jejím psychickém rozpoložení a dalších faktorech.

Související článek

Jaký je výtok na začátku těhotenství?

V těhotenství je těhotenský výtok obvykle nápadnější. Výtok na konci těhotenství bývá silnější než na začátku. Vaginální výtok může být lepkavý, čirý nebo bílý a může slabě zapáchat.

A další otázka, kdy se objevuje vytok?

Normální výtok je čirý, jemný nebo krémovitý a je velmi slabě cítit. Když se ti někdy objeví na spodním prádle a je vystaven vzduchu, může na povrchu trochu ztvrdnout, ale neboj se, i to je normální. O trochu více výtoku se může objevit uprostřed menstruačního cyklu, zhruba dva týdny po začátku menstruace.
A co teče z vagíny?
Co se při ženské ejakulaci vylučuje? Studie zabývající se vylučovanou tekutinou prokázaly její rozdílné chemické složení než u moči. V ženském ejakulátu se objevuje glukóza, fruktóza a sacharóza, prostatické fosforečné kyseliny a také nízké množství močoviny a kreatininu. V žádném případě to tedy není moč.

Co znamená když mám velký výtok?

Určité množství bělavého hlenovitého výtoku z pochvy je fyziologické a nemusí být známkou nějaké nemoci. Spíše se jedná o reakci na hormonální změny během menstruačního cyklu ženy a nejhojnější je v období ovulace (plodných dnů). Typický je také u dospívajících dívek a v těhotenství.
Co znamená Hrudkovitý výtok?
Jednou z hlavních příčin hrudkovitého výtoku bývá vaginální mykóza – kvasinková infekce. Svědění či pálení pochvy a většinou bílé, průhledné hrudkovité výtoky jsou častým znakem přemnožením kvasinek v těle. Infekce je nemoc, která se bohužel vrací a abyste jí zamezili, musíte nasadit komplexní léčbu.

Jaký je výtok před menstruací?

Výtok před menstruací je zcela normální a přirozený.

Některé dívky mají bílý výtok ve věku devíti let, ale jiné až mnohem později. *Pokud si všimneš výtoku, který není přirozeným vaginálním výtokem, ale je zelenavě nažloutlý, hrudkovitý, má odlišný zápach nebo dráždí pokožku, měla bys raději navštívit svého lékaře.

By Tollman

Jak funguje stropní ventilátor? :: Jaký je výtok na začátku těhotenství?
Užitečné odkazy