Domovská stránka > J > Jaký Je Výtok Na Začátku Těhotenství?

Jaký je výtok na začátku těhotenství?

Jak vaše těhotenství postupuje, těhotenský výtok je obvykle znatelnější. Výtok v raném těhotenství tedy bývá slabší a na konci gravidity je pak nejsilnější. Normální vaginální výtok je typicky lepkavý, čirý, mléčně bílý nebo nažloutlý a může slabě zapáchat.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Jaký má být výtok?

Poševní tekutina je při normálním a zdravém stavu čirá nebo mléčně bílá, bez zápachu a nedráždivá. Její pH se pohybuje v rozmezí 3,8 - 4,5.
Co to je výtok?
Výtok z pochvy je přirozený, slouží k samočištění a zvlhčení dělohy. Běžný výtok ale nezapáchá a má bělavé zabarvení. Pokud výtok změní konzistenci a barvu, znamená to, že se stane například vodnatější, tvarohovitý nebo hrudkovitý a pokud se navíc přidá žluté zabarvení, měla byste zpozornět!

Jak poznám že mám výtok?

Přirozený výtok je čirá až mléčně bílá tekutina, bez zápachu, na spodním prádle může zežloutnout. Důležité je sledovat, jestli je výtok jiný než obvykle (např. hrudkovitý, zapáchající, zbarvený apod.)
Můžete se také zeptat, jakou barvu má výtok?
Množství výtoku je individuální pro každou ženu, často záleží na tělesné konstituci. Pokud má výtok bílou či průhlednou barvu, je bez zápachu a jeho konzistence je vodnatá, nemusíte se ničeho obávat, jde o přirozený poševní sekret.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

A další otázka, jak vypadá těhotenský výtok?

Běžný těhotenský výtok je řídký, bílý nebo bezbarvý a bez zápachu. V průběhu těhotenství se může jeho množství zvyšovat. Na konci těhotenství, kdy dochází k uvolňování porodních cest, může mít výtok i příměs krve nebo obsahovat hleny z děložní zátky.
Jakou barvu má výtok v těhotenství?
Zvýšené množství výtoku během těhotenství

Těhotenství je doprovázeno vyšší sekrecí žlázek poševní sliznice a děložního hrdla. Výtok by měl být řídký, bílý a neměl by způsobovat podráždění či svědění. Výtok však někdy může být známkou kvasinkové infekce, především pokud jej doprovázejí pocity svědění či pálení.

Jak se zbavit výtoku v těhotenství?

Bílý výtok v těhotenství

Tento výtok doprovází v těhotenství většinu žen a není nebezpečný. Pokud se ho chcete zbavit, doporučujeme neparfémované vložky. Tampóny a přílišná hygiena může spíše ublížit, bílý výtok má v těhotenství totiž ochrannou funkci před infekcemi.
Následně, co znamená vodový výtok?
Fyziologický výtok se občas objevuje jako vodnatý, nezapáchající výpotek na spodním prádle. Tento projev není třeba léčit, sám velice rychle odeznívá. Jinak je tomu v případě, že se objeví další průvodní znaky, které nasvědčují tomu, že fluor (výtok) byl způsoben nějakým patogenem.

Někdo se také může ptát, co znamená bílý vytok z vagíny?

Bílý výtok, který je doprovázený změnou konzistence (hrudkovitost), pálením či svěděním pochvy a jinými problémy v oblasti intimních partií, je zpravidla zaviněn bakteriální nebo kvasinkovou infekcí. Pokud si nejste jistá, že je ohledně výtoku vše v pořádku, raději navštivte svého gynekologa.

By Carpio Pirman

Similar articles

Co je to ženský výtok? :: Jak napsat 3 4?
Užitečné odkazy