Domovská stránka > C > Co Je Docker Container?

Co je Docker Container?

Kontejner Docker je standardizované zapouzdřené prostředí, které spouští aplikace. Kontejner je řízen pomocí Docker API nebo CLI. Image Docker je šablona (pouze pro čtení) k vytváření kontejnerů. Image se používají k ukládání a odesílání aplikací.

Přečtěte si více

Související článek

Co je Docker desktop?

Cílem projektu je automatizovat nasazování aplikací jako přenosných samoobslužných kontejnerů, které mohou běžet v cloudu nebo lokálně. Docker je společnost, která tuto technologii podporuje a vyvíjí ve spolupráci s dodavateli cloudových řešení, Linuxu a Windows.

A další otázka, co jsou to kontejnery?

Kontejner je standardizovaná přepravní jednotka, která se používá v intermodální dopravě, především s využitím lodní, železniční a silniční dopravy. Jedná se o velkou, pevnou a uzavřenou přepravku technicky uzpůsobenou ke stohování do několika vrstev nad sebou.
Jak pracovat s Dockerem?
Pokud máte vybraný image, můžete s ním pracovat dvěma způsoby:
  1. Stáhnout image příkazem docker pull . Image se stáhne do lokálního úložiště a uvidíme ho na svém image listu.
  2. Spustit image příkazem docker run . Pokud není image přístupné lokálně, dojde k jeho stažení a následnému spuštění.

Co je Docker hub?

Docker Hub je veřejný registr spravovaný Dockerem společně s řešením Docker Trusted Registry na podnikové úrovni, Azure nabízí Azure Container Registry. AWS, Google a další mají také registry kontejnerů.
A jak funguje kubernetes?
Kubernetes definuje základní sadu stavebních bloků, které společně poskytují mechanismy pro nasazování, udržování a škálování aplikací na základě CPU, paměti nebo vlastních metrik.

Související článek

Jak spustit Docker?

Pokud máte obrázek, který chcete použít, můžete si ho stáhnout nebo použít tahák. Po stažení obrázku do místního úložiště se obrázek zobrazí na kartě obrázků. Pokud obrázek není ve vaší oblasti k dispozici, můžete jej stáhnout a spustit.

Co se převáží v kontejnerech?

V kontejnerech je možné převážet širokou škálu zboží. Běžně se v nich přepravuje elektronika, oděvy, sypké potravinářské zboží, jako je například káva, kakaové boby, ale také tekuté zboží jako je například víno.
Jak funguje kontejnerizace?
Naopak kontejnerizace je virtualizací jádra operačního systému. To znamená, že všechny kontejnery běží v rámci jednoho operačního systému a sdílejí paměť, knihovny a další zdroje. To výrazně snižuje režijní náklady a zdroje se využívají efektivněji.

Jak je velký kontejner?

Standardní přepravní kontejner (Standard container)
Vnitřní rozměry (m)Objem
typ kont.délkacbm/cft
20"5,89533,2 / 1172
40"12,02967,7 / 2390
40" High-Cube12,02476,3 / 2694
Co je Kubernetes Cluster?
Kubernetes cluster využijete v případě, že:

Kubernetes, označovaný také jako K8s, je open source software, který funguje jako orchestrátor kontejnerů. Umožňuje jejich seskupení do logických jednotek, čímž zefektivňuje jejich správu. Je nejčastěji používaným orchestrátorem pro kontejnery vytvořené v Dockeru.

Proč roste kontejnerová doprava?

Cena přepravy roste

Růst je tažen především nabídkovou stranou ekonomiky stimulovanou vládní fiskální politikou a poptávkou ze zahraničí.

By Baxie Dandry

Similar articles

  • Co je Docker kontejner?

    Kontejner je standardizované prostředí, ve kterém běží aplikace. Kontejner je spravován pomocí nástroje. Šablonou pro vytváření kontejnerů je obraz Docker. Obrazy lze použít k odesílání aplikací.

  • Proč používat Docker?

    Nejpoužívanější technologií pro kontejnerizaci aplikací je Docker. Je navržen tak, aby usnadnil vývoj, nasazení a provoz aplikací pomocí kontejnerů. Všechny závislé součásti, jako jsou knihovny a balíčky, mohou být poskytovány kontejnery.

Co vše umí MacBook? :: Co je FTP a UTP?
Užitečné odkazy