Domovská stránka > C > Co Je Docker Desktop?

Co je Docker desktop?

Docker je opensourcový projekt pro automatizaci nasazení aplikací jako přenositelných, samoobslužných kontejnerů, které můžou běžet v cloudu nebo místně. Docker je také společnost, která podporuje a vyvíjí tuto technologii, pracuje ve spolupráci s cloudem, Linuxem a Windows dodavateli, včetně Microsoftu.

Přečtěte si více

Související článek

Jak spustit Docker?

Pokud máte obrázek, který chcete použít, můžete si ho stáhnout nebo použít tahák. Po stažení obrázku do místního úložiště se obrázek zobrazí na kartě obrázků. Pokud obrázek není ve vaší oblasti k dispozici, můžete jej stáhnout a spustit.

Co je Docker hub?

Docker Hub je veřejný registr spravovaný Dockerem společně s řešením Docker Trusted Registry na podnikové úrovni, Azure nabízí Azure Container Registry. AWS, Google a další mají také registry kontejnerů.
Co jsou to kontejnery?
Kontejner je standardizovaná přepravní jednotka, která se používá v intermodální dopravě, především s využitím lodní, železniční a silniční dopravy. Jedná se o velkou, pevnou a uzavřenou přepravku technicky uzpůsobenou ke stohování do několika vrstev nad sebou.

Co je Docker Compose?

Docker Compose pomáhá definovat a sdílet aplikace s více kontejnery. Pomocí Docker Compose můžete vytvořit soubor pro definování služeb. Jediným příkazem můžete vše roztrhnout nebo narušit. Můžete definovat zásobník aplikace v souboru a zachovat tento soubor v kořenu vašeho úložiště projektu v rámci správy verzí.
Co je to Docker image?
Image Docker je šablona (pouze pro čtení) k vytváření kontejnerů. Image se používají k ukládání a odesílání aplikací. Služba Docker umožňuje škálování kontejnerů na více dockerových démonů.

Související článek

Co je Docker kontejner?

Kontejner je standardizované prostředí, ve kterém běží aplikace. Kontejner je spravován pomocí nástroje. Šablonou pro vytváření kontejnerů je obraz Docker. Obrazy lze použít k odesílání aplikací.

Co se převáží v kontejnerech?

V kontejnerech je možné převážet širokou škálu zboží. Běžně se v nich přepravuje elektronika, oděvy, sypké potravinářské zboží, jako je například káva, kakaové boby, ale také tekuté zboží jako je například víno.
Navíc, jak je velký kontejner?
Standardní přepravní kontejner (Standard container)
Vnitřní rozměry (m)Objem
typ kont.délkacbm/cft
20"5,89533,2 / 1172
40"12,02967,7 / 2390
40" High-Cube12,02476,3 / 2694

Někdo se také může ptát, jak je siroky kontejner?

Nejčastější lodní kontejner z hlediska zámořské dopravy. Lodní kontejner podobný standardnímu kontejneru velikosti 40´, avšak se zvýšenou výškou o 12″ (30 cm). Je dostatečně velký, aby uspokojil potřeby většiny uživatelů. Z důvodu optimálního poměru ceny a kubatury je nejčastějším kontejnerem pro všeobecné použití.
Co je to Kubernetes?
Kubernetes je svobodný systém pro orchestraci virtualizace na úrovni operačního systému. Původně jej vyvinula společnost Google a jako podřízené nástroje podporuje například Docker a rkt. Můžeme hovořit i o virtuální kontejnerizaci na úrovni OS.

Když to vezmeme v úvahu, jak usadit kontejner?

Manipulace s kontejnery

Před nakládkou musí být s kontejnery zajištěny všechny volně naložené díly a součásti přepravované uvnitř kontejneru. Všechny otvory ve stěnách, podlaze a ve střeše musí být pevně uzavřeny. 3. Pro vykládce kontejnerů a jejich usazení je třeba použít správně dimenzovaný jeřáb.

By Winter

Similar articles

  • Co je to desktop?

    Klasický stolní počítač se skládá z procesoru, počítačové skříně, základní desky, počítačového zdroje, operační paměti, záznamových jednotek, přídavných karet a myši. Stolní počítač je oblíbeným typem počítače.

  • Proč používat Docker?

    Nejpoužívanější technologií pro kontejnerizaci aplikací je Docker. Je navržen tak, aby usnadnil vývoj, nasazení a provoz aplikací pomocí kontejnerů. Všechny závislé součásti, jako jsou knihovny a balíčky, mohou být poskytovány kontejnery.

  • Co je Docker Container?
Jak Dokovat notebook? :: Jak se staví dům z kamene?
Užitečné odkazy