Domovská stránka > J > Jak Psát V Bodech?

Jak psát v bodech?

Pokud nepíšete ve větách, ale jen v bodech či heslech, pak je vhodné dodržet: – malé písmeno a na konci bodu čárka, – nebo malé písmeno a na konci bodu středník, – na konci celého seznamu tečka.

Přečtěte si více

Související článek

Jak psát znaky Unicode?

Chcete-li vložit znak, zadejte kód znaku a stiskněte tlačítko X.

Co se píše po dvojtečce?

Následuje‑li po dvojtečce větný celek, je možné ho začít jak malým, tak velkým počátečním písmenem. Následuje‑li celek nevětný, píšeme obvykle písmeno malé. Vlastní pravidla má psaní velkých písmen po dvojtečce ve výčtech (viz Psaní výčtů).
Jak psaní čárky na konci Radku?
začínají na novém řádku nebo jsou označeny číslicemi, písmeny abecedy, odrážkami či jinými grafickými prvky), interpunkční znaménko (včetně tečky, čárky či středníku na konci) se na koncích řádků psát nemusí.

Pokud jde o toto, jak udělat výčet?

Jednotlivým položkám výčtu obvykle předchází uvozovací část ukončená dvojtečkou (viz Dvojtečka). Následuje‑li po dvojtečce větný celek, je možné jej začít jak malým, tak velkým počátečním písmenem. Následuje‑li celek nevětný, píšeme zpravidla písmeno malé, např.
Navíc, jak napsat odrážku?
Pak máte dvě možnosti: První varianta: Napište je jako věty, tedy první písmeno velké, na konci napište tečku. Druhá varianta: První písmeno bude malé a ukončené čárkou (nebo středníkem). Poslední položka bude mít tečku.

Související článek

Jak psát Cislice na Macbook Air?

Číslice je #49870. Je to tak, že musíte držet shift a pak psát číslice a pak psát diakritiku, když ji nedržíte.

Jak se píše kvartál?

Hodina je buď hod. (zkratka) nebo h (značka). Označení kvartálu Q se píše rovněž bez tečky (1. Q).
Lidé se také ptají, jak udělat bod v prezentaci?
Na kartě Zobrazení klikněte ve skupině Zobrazení prezentací na tlačítko Normální. Na levé straně okna PowerPointu klikněte na miniaturu snímku, do které chcete přidat text s odrážkami nebo číslování. Na snímku vyberte řádky textu v zástupném textu nebo tabulce, k němuž chcete přidat odrážky nebo číslování.

Někdo se také může ptát, jak psát metry?

Jednotky, se píší vždy stojatě, oddělené zúženou mezerou od číselné hodnoty, tedy 3m, 15°C, 45W, 273K, 100%.
Jak psát dvojtečku?
V českém rozložení klávesnice se dvojtečka nalézá pod klávesou „L" napravo, píše se se shiftem. V anglickém rozložení se nalézá hned napravo od klávesy „L" a i zde se píše se shiftem. Alternativně ji lze zapsat pomocí číselného kódu znaku na numerické klávesnici sekvencí kláves Alt + 5 8 .

Jaké písmeno se píše za středníkem?

Po středníku se neuvádí velké písmeno a pokud věta tvořící seznam (nebo jeho konec) za seznamem nepokračuje, musí být poslední položka ukončena tečkou. U motorových lokomotiv se používá: elektrický přenos výkonu, např. u lokomotivy typu 753.

By Cherry

Similar articles

  • Jak psát respektive?

    Existují dva způsoby, jak může být koncipován několikanásobný větný člen. I když tomuto doplnění nerozumíme, píšeme před ním vždy čárku.

  • Jak psát web bezpecne barvy?

    Vybledlou barvu, která se běžně píše #aabbcc, lze také napsat #abc. Je to užitečné při zápisu bezpečných barev.

  • Jak začít psát detektivku?

    Nejdůležitější je prostředí. Vymyslím si takové, které je mi blízké, mám ho rád a hodně o něm vím. Pokud dávám dohromady osnovu, musím na začátku vědět, co se bude dít. Nevím, jaké budou postavy v knize. Pokud píšu často.

  • V čem psát dokumenty?

    Pokud se spokojíte pouze s programem pro psaní dokumentů, můžete si vybrat bezplatný textový editor. V operačních systémech Windows existuje jen velmi málo produktů pro kancelářské potřeby. Najdete zde Poznámkový blok, Wordpad a Outlook Express.

  • Kam psát HTML?
  • Jak psát title?
  • Jak psát na počítači?
Kdy se píše středník? :: Jak se dělá na klávesnici zavináč?
Užitečné odkazy