Domovská stránka > J > Jak Psát Na Počítači?

Jak psát na počítači?

Pro psaní textů máme v počítači spolu s operačním systé- mem k dispozici textové editory – tak se říká jednoduchým programům pro psaní textů. V operačním systému Windows je to program Poznámkový blok, v Linuxu program Vi nebo Vim, případně Joe v Unixu.

Přečtěte si více

Související článek

Jak připojit externí disk k počítači?

2,5 HDD se používají v noteboocích a k připojení k internetu potřebují pouze základní typ kabelu. 3,5 HDD se používají ve stolních počítačích. Neobejdou se bez přídavného napájení, proto je součástí dodávky druhý kabel.

Jak se píše na notebooků cisla?

Pokud myslíte horní čísloce, tak musíte držet klávesu "Shift" a zároveň mačkat klávesu požadované číslice. Chcete zapnout numerickou klávesnici, tak je třeba podržet klávesu vlevo dole "Fn" a potom zmáčnkout klávesu F11/NumLk, která je v horní řadě.
Co znamená zkratka Ctrl S?
Informace o zkratce 'CTRL+S'

Uloží otevřený dokument.

Jak posunout stránku?

Fn-šipka nahoru Page Up: Posune obrazovku o stránku nahoru. Fn-šipka dolů Page Down: Posune obrazovku o stránku dolů. Fn-šipka doleva Home: Posune obrazovku na začátek dokumentu. Fn-šipka doprava End: Posune obrazovku na konec dokumentu.
Co znamená zkratka Ctrl Z?
Informace o zkratce 'CTRL+Z'

Význam: Vrátit zpět. Zrušení poslední akce.

Související článek

Co je to vir v počítači?

Počítačový virus je škodlivý program, který se šíří bez vědomí uživatele tím, že se zkopíruje do jiného programu nebo dokumentu. Účelem viru je poškodit zranitelné systémy, získat kontrolu nad zařízením a ukrást uživatelská data. Počítačové viry jsou vytvářeny se záměrem oklamat uživatele.

Jak funguje CTRL F?

Jak ale zjistili v jednoduchém průzkumu, 90 % uživatelů vůbec neznalo klávesovou zkratku Ctrl+F, která je určena pro hledání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, i napříč různými operačními systémy (Mac OS - Command+F).
Jak nastavit klávesové zkratky?
Změna přiřazení klávesy

Připojte klávesnici, kterou chcete konfigurovat. Vyberte tlačítko Start a pak vyberte Centrum myši a klávesnice Microsoft. V zobrazeném seznamu názvů kláves vyberte klávesu, u které chcete změnit přiřazení. V seznamu příkazů klávesy, u které chcete změnit přiřazení, vyberte nějaký příkaz.

Jak udělat klávesovou zkratku?

Kombinace klávesových zkratek začínejte klávesou CTRL nebo funkční klávesou. Opakovaným stisknutím klávesy TAB přejděte do pole Stiskněte klávesovou zkratku. Stiskněte kombinaci kláves, kterou chcete přiřadit. Stiskněte například klávesu CTRL spolu s další požadovanou klávesou.
Co dělá Ctrl a?
K notorickým klávesovým zkratkám používaných nejen v textových editorech, Ctrl + C (zkopírovat označený text/objekt), Ctrl + V (vložit zkopírovaný text/objekt), si také zapamatujte Ctrl + A, což umožní označit veškerý text/objekty najednou a také Ctrl + X, což zase umožní nejen text/objekt zkopírovat, ale také ho

Když to vezmeme v úvahu, co znamená ctrl y?

Klávesová zkratka CTRL+Y obecně zopakuje poslední provedenou akci, ale její použití je svázáno s jinou klávesovou zkratkou CTRL+Z, jež vrací činnost v rámci aktivního procesu o krok zpět.

By Cissy

Similar articles

Jak se dělá kvalitativní výzkum? :: Co dělá Shift?
Užitečné odkazy