Domovská stránka > C > Co Je To Procedurální Paměť?

Co je to procedurální paměť?

Implicitní paměť, také známá pod názvy nedeklarativní paměť či procedurální paměť, obsahuje všechno, co si nevybavujeme vědomě. Patří sem například emoční a jazyková paměť. Pod implicitní paměť také spadá senzomotorické učení. Reflexy a návyky jsou následkem paměti implicitní.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vymazat paměť v mobilu?

V rámci stavu paměti ji lze vymazat. Mnoho výrobců zde nabízí řešení na jedno kliknutí. Kolik aplikací je spuštěno, můžete zjistit ve Správci paměti RAM. K vymazání neaktivních procesů lze použít vestavěný čistič mezipaměti.

A další otázka, co je volatilita fondu?

Nejvyšší možný očekávatelný anualizovaný výnos fondu. Míru diversifikace fondu vyjádřenou počtem titulů, do kterých fond investuje. Rizikovost vyjádřenou nejvyšším možným propadem ceny podílového listu fondu. Volatilita je vyjádření kolísání ceny PL fondu.
Pokud jde o toto, co udává volatilita fondu?
Volatilita vyjadřuje míru rizika investice do určitého aktiva, obvykle se přepočítává na roční volatilitu a může se udávat buď v absolutních hodnotách či relativně. Čím vyšší volatilita je, tím větší je riziko poklesu, ale zároveň i potenciál nárůstu hodnoty aktiva.

Co je procedurální?

Imperativní programování (též procedurální programování) je jedno z programovacích paradigmat, neboli způsobů, jak jsou v programovacím jazyku formulována řešení problémů. Imperativní programování popisuje výpočet pomocí posloupnosti příkazů a určuje přesný postup (algoritmus), jak danou úlohu řešit.
Kde je ulozena paměť?
Při ukládání je důležitá hlavně souhra dvou mozkových oblastí: starobylé části mozkové kůry zvané hipokampus a nedaleké amygdaly. Hipokampus je centrem paměti na události, nazývané episodická či deklarativní.

Související článek

Co to je operační paměť?

Paměť s náhodným přístupem, známá také jako ram, je elektronická paměť s rychlým přístupem, kterou procesor používá pro často používaná data právě spuštěných aplikací. Při vypnutí zařízení se paměť RAM zcela vymaže, protože neukládá data.

Jak probíhá proces zapomínání?

Pamatování – uchovávání – retence

zapomínání. Proces zapomínání vzniká na základě atrofie stop, vyhasínání mozkových spojů, útlumu působícího podnětu nebo vědomému tlumení podnětu. Zapomínání má pro jedince kladný i záporný význam.
A co je volatilita kurzu?
Volatilita je: Pravděpodobnost, že se cena, výnos, zisk atd. budou během určitého období měnit. Obecně se volatilita vyjadřuje jako směrodatná odchylka od střední hodnoty možných cen, výnosů, zisků za určitou časovou jednotku. Čím je volatilita vyšší, tím výše se pohybuje i při jinak stejných vlastnostech opční cena.

Jak se počítá volatility?

Zde je vzorec: Denní % změna = (běžná cena – včerejší cena) / včerejší cena * 100. Pro výpočet volatility je třeba získat standardní odchylku ve sloupci denní %změny. Pokud používáte tabulkový procesor, použijte následující vzorec: = STDVA (buňka A: buňka Z).
A další otázka, co je to fondee?
Fondee je český startup a investiční platforma, pomocí které můžete investovat do akcií a dluhopisů. U Fondee můžete zainvestovat do jednoho ze 7 nabízených portfolií. Každé portfolio obsahuje jiný podíl akcií a dluhopisů, takže odlišné jsou také potenciální výnosy a riziko.

Co udává ukazatel Alfa fondu?

Alfa. Alfa je měřítko výkonnosti investice na bázi upravené o riziko. Bere volatilitu (cenové riziko) investičního instrumentu nebo fondu a porovnává výkonnost upravenou o riziko s referenčním indexem (benchmark). Přebytek výnosu z investice při srovnání s výnosem referenčního indexu je nazýván alfou.

By Amari Natter

Similar articles

Co udává ukazatel beta fondu? :: Jak na natáčení?
Užitečné odkazy