Domovská stránka > C > Co Je To Atx?

Co je to ATX?

Formát základních desek ATX (tj. Advanced Technology Extended) byl vytvořen společností Intel v roce 1995. Byla to první velká změna v uspořádání počítačové skříně po mnoha letech. ATX svými přednostmi zcela nahradil zastaralý formát AT.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co je to motherboard a jaké má základní součástí?

Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj.
Navíc, co je to motherboard?
Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a poskytnout jim elektrické napájení.

Jakou zakladní desku?

Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.
Lidé se také ptají, co všechno je na základní desce?
Základní deska (Motherboard, MB)

Najdeme na ní patici pro procesor (CPU), pro paměť (RAM), sloty (konektory) pro přídavné karty (různé typy), konektory pro připojení interních mechanik (disketa, pevný disk, CD, DVD, ZIP aj.), konektory pro periferní zařízení (myš, klávesnice, tiskárna apod.)

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje atx zdroj?

Konektor základní desky je rozdělen na dva jednořadé konektory P8 a P9 po šesti vodičích. Standard ATX je spínán elektronicky, tzn. že síťové napětí 230V ve zdroji končí a činnost zdroje ovládáme pomocným vodičem s nízkým napětím.
Jak funguje zdroj?
Elektrický zdroj je v elektrotechnice zařízení, které mění elektrickou energii na výstup požadovaného elektrického napětí, proudu a frekvence pro připojený elektrický spotřebič. Konstrukčně existují dva odlišně řešené zdroje: zdroj napětí (poskytuje konstantní napětí) a zdroj proudu (poskytuje konstantní proud).

Když to vezmeme v úvahu, co dělá počítačový zdroj?

Počítačový zdroj slouží ke zpracování vstupního napětí z elektrické sítě, jeho transformaci a rozdělení do napájecích větví. Výstupem zdroje je několik napěťových úrovní distribuovaných skrze různé konektory.
Jaká součástka je kostrou počítače?
Těmi základními jsou procesor, paměťové čipy, grafická karta a pevný disk. Všechny tyto komponenty je třeba někam zasunout, někam připojit. A právě k tomu slouží základní deska. Ta je vlastně takovou kostrou, jakýmsi základním kamenem, na který se všechno ostatní staví.

Co je to slot v počítači?

Slot je rozhraní pro připojení například procesoru, rozšiřujících karet, grafických karet, speciálních modulů apod.

By Brnaby Hollender

Co to je hardware? :: Jak odpovědět na stížnost?
Užitečné odkazy