Domovská stránka > C > Co To Je Hardware?

Co to je hardware?

Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělá hardware?

Hardware je fyzické vybavení počítače. Hardware a software tvoří funkční počítačový systém.

Když to vezmeme v úvahu, co to je základní deska?

Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.
Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit chipset?
Nástroj Systémové informace ve Windows

Vyvoláte ho pomocí stisku kláves [Windows]+[R] a příkazu »msinfo32«. Příkaz potvrdíte klávesou [Enter]. Příkaz »msinfo32« můžete napsat také do pole pro hledání.

Co dělá procesor?

Centrální procesorová jednotka (zkratka CPU, anglicky central processing unit) je v informatice označení základní elektronické součásti v počítači, která umí vykonávat strojové instrukce, ze kterých je tvořen počítačový program a obsluhovat jeho vstupy a výstupy.
Jaký chipset vybrat?
Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly).

Související článek

Co je to počítačový hardware?

Data a programy se označují jako software, zatímco hardware označuje veškerý fyzicky existující hardware počítače. Jedná se o elektronické součásti základní jednotky. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

A jakou značku základní desky?

Co se tedy týče hlavních výrobců základních desek ATX pro desktopové počítače, máme tu celkem 5 hlavních: velkou čtyřku ASRock, Asus, Gigabyte, MSI a pak Biostar.
Lidé se také ptají, jaký procesor do základní desky?
Vyberte si stranu – Intel nebo AMD

První dílek skládanky, kterou musíte při výběru základní desky vyřešit je. Jaký procesor použijete? Klíčovými hráči jsou Intel a AMD, kteří mají široký sortiment procesorů počínaje nižší třídou přes střední až po špičkové procesory zaměřené na vysoké přetaktování.

Můžete se také zeptat, jaké komponenty do pc?

Základem počítače je základní deska osazená procesorem, operační pamětí a grafickou kartou. Vše je potřeba vložit do PC skříně se zdrojem, nebo zdroj koupit samostatně a přidat pevný disk.
Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit co mám v počítači?
Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Když to vezmeme v úvahu, jak spustit atx zdroj?

U ATX zdrojů je k jejich nastartování potřeba spojit zelený pin "PS_ON#" s pinem GND. U některých ATX zdrojů není nutná minimální zátěž pro jejich nastartování, u jiných ano.

By Freytag Lorello

Similar articles

Jak obnovit horní lištu? :: Co je to ATX?
Užitečné odkazy