Domovská stránka > C > Co Je To Digitální Televize?

Co je to digitální televize?

Digitální televize (DTV) je zařízení pro zpracování digitálního televizního vysílání, které bylo vynalezeno v březnu 1990. Jde o první významné vylepšení původní analogové televize od příchodu barevného vysílání v 50. letech 20. století.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to digitální technologie?

Digitální technologie jsou elektronické nástroje, systémy, zařízení a zdroje. Příkladem jsou sociální média, online hry, multimédia a mobilní telefony.

Co znamená zkratka DVB?

Digitální televizní vysílání (zkratka DVB, anglicky Digital Video Broadcasting) je způsob přenosu digitálního signálu pro digitální televizi.
Jak přeladit na digitální vysílání?
K příjmu digitálního vysílání DVB-T2 vám stačí:
  1. být v oblasti pokryté signálem DVB-T2.
  2. mít TV přijímač s DVB-T2 tunerem a zapojit do něj anténu. nebo.
  3. mít set-top box - zařízení, které dekóduje signál DVB-T2.
  4. zapojit set-top box mezi anténu a televizor.
  5. naladit set-top box (zpravidla automaticky)

Když to vezmeme v úvahu, co je to pozemní vysílání?

Správný překlad pojmu DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) zní zemské digitální vysílání. Zemské proto, že je vysíláno z pevně ukotvených vysílačů a je přijímáno standardními anténami, není to vysílání satelitní, ani kabelové. Do povědomí veřejnosti se však vžil příhodnější přívlastek „pozemní".
Navíc, jak chytit signál na tv?
Možností, jak přejít na digitální příjem televizního signálu, je hned několik. Tím nejzákladnějším je samozřejmě pozemní digitální vysílání přes klasické vysílače. Digitální televizi však můžete přijímat i přes satelit, kabelovou televizi a pevnou telefonní linku či optický kabel (IPTV).

Související článek

Jak najít ovladač od televize?

Pokud si stáhnete aplikaci, můžete se připojit ke konkrétnímu zařízení a ovládat ho pomocí telefonu. Po připojení můžete používat virtuální dálkový ovladač.

Jak na internetovou televizi?

Internetová televize neboli IPTV umožňuje šíření televizního vysílání pomocí internetového připojení, které máte doma, na chalupě nebo na cestách. Stačí, když máte v daném místě připojení k internetu a všechny oblíbené kanály máte ihned k dispozici.
Jak funguje televizní vysílání?
Princip televize spočívá v přeměně optického obrazu v elektrický obrazový signál, v přenosu elektrického signálu a zpětné přeměně opět na optický obraz. Využívá vlastnost lidského oka, které vnímá dílčí podněty jako celek, probíhají-li dostatečně rychle za sebou.

Kdy bude konec vysílání DVB-T?

Poslední velký vysílač odcházejícího televizního standardu DVB-T se odmlčí ve středu . Den po státním svátku tak diváci pozemního televizního vysílání naladí drtivou většinu svých stanic pouze v novém DVB-T2.
A jak naladit dvb-t2 frekvence?
Jak naladit DVB-T2? V případě, že je u vás signál DVB-T2 už dostupný a máte televizor nebo set top box s podporou DVB-T2/HEVC (H. 265), zvolte v menu vašeho přijímače manuální (ruční) ladění, nastavte přijímaný kanál (dle tabulky s přehledem vysílačů výše) a nechte proladit.

Jak ručně naladit Primu?

Jak naladit Prima Star pomocí MANUÁLNÍHO ladění
  1. Na ovladači vašeho zařízení vyberte tlačítko MENU (settings).
  2. V nabídce vyberte možnost MANUÁLNÍ LADĚNÍ a potvrďte tlačítkem ENTER nebo OK na ovladači.
  3. Nastavte přijímaný kanál programu podle svého vysílače, např.

By Gunar

Similar articles

  • Co je to digitální zařízení?

    Digitální technologie jsou elektronické nástroje, systémy, zařízení a prostředky, které umožňují ukládat, zpracovávat a přenášet obrovské množství informací na paměťových zařízeních - počítačích, tabletech, noteboocích, mobilních telefonech, digitálních fotoaparátech a kamerách, elektronických knihách, elektronických časopisech.

  • Proč převádíme analogový signál na digitální?

    Analogově-digitální převodník je elektronická součástka, která převádí spojitý signál na digitální. Digitální počítače mohou zpracovávat původně analogový signál.

  • Co jsou digitální prostředky?

    Patří mezi ně tablety, elektronické čtečky a mobilní telefony. Digitální nástroje pro psaní textu, webové kamery, interaktivní tabule, streamovací zařízení a další prostředky lze využít k realizaci tzv. výukového prostoru vedle tradiční výuky.

  • Co dělat když televize nemá signál?

    Zkontrolujte kabel pro set-top box. Pokud je kabel správně zapojen, zkuste jej trochu pevněji stisknout. Pokud stlačení kabelu nepomůže, může být chyba v samotném kabelu, který bude třeba vyměnit. Problém je v set-top boxu.

  • Co všechno umí chytrá televize?
  • Co je to digitální identita?
  • Co umí televize s Wi-Fi?
Jak zprovoznit DVB-T2? :: Co jsou data a metadata?
Užitečné odkazy