Domovská stránka > C > Co Je To Digitální Identita?

Co je to digitální identita?

Digitální identita je ekvivalent naší osobnosti v internetovém prostředí. Jedná se o souhrn informací o naší osobě. Stěžejním bodem je důvěryhodnost propojení mezi digitální identitou a tou skutečnou.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to digitální technologie?

Digitální technologie jsou elektronické nástroje, systémy, zařízení a zdroje. Příkladem jsou sociální média, online hry, multimédia a mobilní telefony.

Co je identita CZ?

S postupnou digitalizací veřejné správy České republiky přicházejí nové projekty, které mají za úkol zjednodušit online komunikaci s úřady. Jedním z takových projektů je právě Eidentita, tedy elektronická identita občanů.
Pokud jde o toto, jak získat digitální identitu?
1. Vyberte možnost přihlášení pomocí bankovní identity vaší banky přes Identitaobcana.cz. Některé banky umožňují využití svého přihlášení i pro portály eGovernmentu. Tento způsob přihlášení umožňuje přístup do Portálu občana a dalších systémů eGovernmentu.

Jak získat Nia id?

Založení NIA ID můžete provést prostřednictvím registračního formuláře. Před prvním použitím je potřeba prostředek NIA ID aktivovat, a to buďto prostřednictvím přihlášení do datové schránky, ověřením pomocí eObčanky nebo osobní návštěvou kontaktního místa veřejné správy CzechPoint.
Jak provest overeni identity?
V případě využívání ověření identity pomocí kombinace „Jméno, heslo, SMS" musíte na portálu vyplnit registrační formulář. Po vyplnění formuláře vám bude vygenerováno identifikační číslo žádosti, kterou je potřeba aktivovat. Ověřením prostředkem se stejnou nebo vyšší úrovní záruky (např.

Související článek

Co je to identita psychologie?

Id. Ať už jako jednotlivec nebo člen lidského společenství, identita je zkušenost toho, čím jednotlivec je. Na sociální psychologii lze nahlížet několika způsoby. Všechny se shodují v tom, že identita jedince se vyvíjí v určitém kulturním a sociálně-historickém kontextu.

A další otázka, jak aktivovat identitu?

Prostřednictvím datové schránky svůj účet na adrese eidentita.cz jednoduše aktivujete. Další možností je přihlášení pomocí internetového bankovnictví. Tento způsob ověření pro podání žádosti je momentálně v řešení.
Jak provést ověření identity?
Ověření účtu pomocí bankovní identity lze provést v nastavení Seznam účtu v sekci Osobní údaje. Ověření provádíme ve spolupráci s poskytovatelem služby BankID a používá se k němu přihlášení elektronickou identitou, kterou vám vystavila vaše banka.

Jak se pouziva bankovni identita?

Bankovní identita je klientům bank poskytována automaticky, či po jejím vytvoření v internetovém bankovnictví. Jedná se totiž o přístupové prostředky do vašeho internetového bankovnictví (např. SMS kód, otisk prstu, elektronický klíč). Možnost připojit se k projektu bankovní identity je přístupná všem českým bankám.
Můžete se také zeptat, jak aktivovat identitu obcana?
Aktivovat své NIA ID můžete prostřednictvím ověření jiným identifikačním prostředkem, který je evidován v národním bodu a má požadovanou úroveň záruky. V případě, že se rozhodnete aktivovat svůj prostředek tímto způsobem, zvolte dlaždici „Ověření prostřednictvím národního bodu".

Když to vezmeme v úvahu, jak se prihlasit přes bankovni identitu?

Pokud si nejste jisti zda máte BankID aktivované, doporučujeme ověřit ve vašem internetovém bankovnictví, v sekci Nastavení > Zabezpečení > Bankovní identita, nebo na infolince. Přihlášení je možné opět stejnými způsoby jako do vašeho internetového bankovnictví: Přes mobilní aplikaci My Air CZ (pin, otisk, faceID)

By Eiser Ciavardini

Similar articles

Jak zrusit Eidentitu? :: Co znamená včetně dopravy?
Užitečné odkazy