Domovská stránka > C > Co Dělá Shift?

Co dělá Shift?

Tato klávesa se používá velmi často, neboť přepíná jednotlivé klávesy do druhé úrovně. To znamená, že při současném stisku klávesy Shift a klávesy, která generuje písmeno, se místo malého písmene napíše příslušné písmeno velké. Obdobně se používá Shift při zápisu různých jiných znaků.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělá chladič?

Má to svůj smysl. Účelem chladiče je co nejúčinněji chladit chladicí kapalinu, která se pak vrací do bloku motoru, kde se ohřívá. hliník, měď a železo jsou některé z materiálů, z nichž se chladiče skládají. Kapalinou je obvykle voda nebo olej.

A co je na klávesnici shift?

Shift (prakticky zcela nepoužívaný český ekvivalent zní přeřaďovač) patří mezi velmi důležité klávesy a bez něj se neobejde ani zcela základní psaní textu na klávesnici. Primárně se jedná o modifikační klávesu (na podobném principu funguje též klávesa Ctrl – Control), která přepíná ostatní klávesy do druhé úrovně.
Navíc, kde je tab na klávesnici?
Klávesa tabulátoru je na klávesnici PC obvykle vedle písmena Q.

Někdo se také může ptát, co je levý shift?

Určuje provedení klávesy. Může být široké nebo úzké.
Když to vezmeme v úvahu, jak fungují klávesové zkratky?
Ctrl neboli Control vám pomůže se základním ovládáním funkcí systému. Písmeno použité společně s Ctrl značí většinou první písmeno anglického slova dané funkce.
...
Klávesové zkratky pro PC.
ZkratkaVysvětlení/použití
Alt + F4zavřít program
Alt + F8na obrazovce Windows zobrazí heslo místo ****
Alt + Page Upposun zcela nahoru
3 další řádky

Související článek

Co dělá klávesa F4?

Klávesa F4 je jedinou z prvních pěti funkčních kláves, která dnes nemá obecný význam. Lze ji použít k zavření aktivního okna.

Co je Ctrl I?

Informace o zkratce 'CTRL+I'

Změna vyznačeného textu na kurzívu.
Jaké jsou klávesové zkratky?
Klávesové zkratky pro kopírování a vkládání a další obecné klávesové zkratky
Stisknutá klávesaAkce
CTRL + V (nebo SHIFT + INSERT)Vloží vybranou položku.
CTRL + ZVrátí akci.
ALT + TABPřepíná mezi spuštěnými aplikacemi.
ALT + F4Zavře aktivní položku nebo ukončí aktivní aplikaci.

A kde je na klávesnici delete?

Klávesa Delete (anglicky odstranit) se nachází na počítačové klávesnici v oblasti systémových kláves. Značí se zkratkou Del. Slouží k vymazání znaku na pozici kurzoru během psaní, na rozdíl od klávesy Backspace, která maže znak na pozici před kurzorem.
Jak vypnout klávesové zkratky?
Kliknutím na Klávesové zkratky v postranním panelu otevřete příslušný panel. Klikněte na řádek s požadovanou činností. Objeví se okno Nastavení klávesové zkratky. Zmáčkněte požadovanou kombinaci kláves nebo použijte Backspace pro vrácení výchozí kombinace nebo Esc ke zrušení.

Lidé se také ptají, jak udělat na notebooků?

Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + "nějaká klávesa", Shift + "nějaká klávesa" a Alt + "nějaké číslo". Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí.

By Malvie

Similar articles

  • Co dělá Ctrl Alt?

    Lze říci, že při použití této klávesové zkratky dojde k přerušení probíhající operace. Během okamžiku před spuštěním počítače (před spuštěním operačního systému) nebo v systémech DOS, Windows 3.0 a raných verzích Windows nebo OS/2 se tímto způsobem restartuje počítač.

  • Co delat kdyz si iPhone dělá co chce?

    Ujistěte se, že je obrazovka čistá, bez nečistot nebo kapek vody, a pokud je obrazovka příliš citlivá, restartujte zařízení. Kryty a chrániče obrazovky by měly být odstraněny.

  • Jak se dělá grafika?

    K tvorbě grafiky nemusíte používat žádný program. Existují online editory, které vytvářejí jednoduchou grafiku. Jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit jednoduchou grafiku, je aplikace Canva. Základní verze aplikace Canva je zdarma.

  • Co dělá SSD disk?

    Pevné disky nemají pohyblivé části jako pevné disky. Ve srovnání s pevnými disky nabízejí nižší kapacitu za stejnou cenu.

  • Co dělá adware?
  • Co dělá ping?
  • Co dělá kernel?
  • Jak se dělá defragmentace disku?
Jak psát na počítači? :: Co je komunikační technologie?
Užitečné odkazy