Domovská stránka > C > Co Všechno Je Duševní Vlastnictví?

Co všechno je duševní vlastnictví?

Duševním vlastnictvím obecně rozumíme práva k výsledkům lidské tvůrčí činnosti, jež představují nehmotné statky uplatnitelné na trhu.

Přečtěte si více

Související článek

Co všechno je součástí informačního systému?

Jako informační systém se označují následující typy aplikací.

Co je to hmotné vlastnictví?

Hmotné vlastnictví

- věci ve tvém vlastnictví, na které si můžeš sáhnout • Např.: televize, dům, auto,
Lidé se také ptají, jak chránit své duševní vlastnictví?
To vše lze, zjednodušeně řečeno, zahrnout pod pojem duševní vlastnictví. Duševní vlastnictví lze nejen užívat, ale také chránit.
...
Základní informace:
  1. Patenty.
  2. Autorské právo.
  3. Ochranné známky.
  4. Průmyslové vzory.
  5. Boj proti padělání a pirátství

Navíc, co je potenciální ubikvita?

Potenciální ubikvita popisuje stav tzv. všudypřítomnosti statku, tím, že je toto vlastnictví duševní, samo o sobě nevázané na hmotnou podstatu. Teoreticky tak nemůžeme jiné osoby vyloučit z užívání. Jedná se v podstatě o lidské myšlenky, které mají nějakou ocenitelnou hodnotu.
Pokud jde o toto, co je to duševní vlastnictví wikipedie?
Duševním vlastnictvím se rozumějí práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými výsledky procesu lidské tvořivosti, zkoumání a myšlení. Těmi jsou myšleny různé výsledky více či méně originálních myšlenek, námětů, návodů a řešení.

Související článek

Co všechno je na zakladni desce?

Na MB najdeme zásuvky pro procesor, pro paměť, pro přídavné karty a pro připojení interních disků.

A další otázka, co to je vlastnictví?

Vlastnictví či vlastnické právo je přímé a výlučné právní panství určité individuálně určené osoby (vlastníka) nad konkrétní věcí. Řidčeji se slovo vlastnictví používá také ve významu majetek či jmění. Vlastnické právo je nejsilnějším a nejrozsáhlejším věcným právem.
Lidé se také ptají, co je to copyright?
Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl" k příslušným dílům. Tvůrci mohou být například spisovatelé, hudebníci, filmaři, architekti, urbanisté a programátoři apod.

Co to je ochranná známka?

Ochranné známky jsou označení, která se v podnikání používají k rozlišení výrobků. Vaše ochranná známka je symbol, podle něhož si vás vaši zákazníci vybírají. Odlišuje vás od konkurence. Pokud si necháte zapsat ochrannou známku, získáte její ochranu a můžete na ní stavět.
Lidé se také ptají, co to je průmyslový vzor?
Průmyslovým vzorem se rozumí vzhled výrobku, spočívající zejména ve znacích linií, obrysů, barev, tvaru, struktury nebo materiálů výrobku samotného, nebo jeho zdobení. Jde o vizuálně vnímatelnou vlastnost výrobku, nikoliv např. o jeho technickou nebo konstrukční podstatu.

Pokud jde o toto, co je to užitný vzor?

Co je užitný vzor

Užitným vzorem jsou chráněna nová, průmyslově využitelná technická řešení, která přesahují rámec pouhé odborné dovednosti. Z možnosti ochrany užitným vzorem jsou však vyloučeny všechny způsoby výroby nebo pracovní činnosti a biologické reproduktivní materiály.

By Ellon

Similar articles

Co je to průmyslové vlastnictví? :: Jak se jmenoval první československý počítač?
Užitečné odkazy