Domovská stránka > J > Jak Vypada Vlajka Francie?

Jak vypada vlajka Francie?

Vlajka Francie je státní francouzská vlajka, která má podobu svislé trikolóry složené z modrého, bílého a červeného pruhu. Poměr stran je 2:3. Bílá barva navazuje na tradiční bílou královskou vlajku, červená a modrá jsou barvy Paříže, které tvoří městskou vlajku.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypada SIM karta?

Karta micro-SIM má rozměry 12 x 15 x 0,76 mm, zatímco standardní SIM karta má rozměry 15 x 25 x 0,76 mm. Evropský institut pro telekomunikační normy vytvořil standard pro micro-SIM koncem roku 2003 a jeho počátky lze spatřovat již v roce 1998.

Co to byla vlajka?

Vlajka je zpravidla různobarevný kus látky, obdélníkového, čtvercového či jinak pevně stanoveného tvaru a poměru stran, který symbolizuje organizaci (typicky zejména stát či jinou územní správní korporaci jako zemi, kraj, obec a podobně), případně slouží k signalizaci. Státní vlajky se často označují též jako národní.
Jak vypadá švýcarská vlajka?
Vlajka Švýcarska má podobu červeného čtvercového listu s bílým rovnoramenným křížem ve středu. Švýcarská vlajka je jednou ze dvou čtvercových vlajek států – tou druhou je vlajka Vatikánu.

Co znamenají barvy na ukrajinské vlajce?

Modrý pruh symbolizuje nebe a žlutý pruh symbolizuje zralá pšeničná pole. Ukrajina je pro svá rozlehlá pole s úrodnou černozemí přezdívána „obilnice Evropy".
Co znamenají barvy na německé vlajce?
Černá, červená a zlatá jsou historické barvy Německa, které na svých uniformách měl dobrovolnický sbor barona von Lützowa během napoleonských válek a které byly na vlajkách Pruska. Jsou také barvami Svaté říše římské: černá představuje orla, červená jeho zobák a drápy a zlatá pozlacený štít.

Související článek

Jak vypadá SSD disk?

M.2 má na jedné straně čipy, na druhé štítek a na jednom konci zlaté kontakty. Některé disky M.2 se instalují stejným způsobem.

Jak si zapamatovat vlajky?

Někdy se můžeme setkat s tím, že jsou barvy pruhů prohozené. Naštěstí existuje spousta pomůcek, které vyvedou z nejistoty. Pro děti se užívá „cihlová zeď s mraky„. Vlajku si lze zapamatovat i jako zeď a nad ní nebe.
Pokud jde o toto, jak vymyslet vlajku?
Vlajka by proto měla být jednoduchá, mělo by být možné ji snadno rozlišit i na dálku, visící i vlající, z obou stran. Měla by být tvořena jednoduchými barvami, symboly a vzory s jasným významem, ale přesto by měla být jedinečná a reprezentativní. Některé vlajky na sobě mají státní znak.

Pokud jde o toto, jak si zapamatovat barvy vlajky?

Existuje řada „pomůcek", jak si zapamatovat místo barev na trikoloře či na vlajce. Jde zejména o to, že bílá barva musí být ve vodorovné poloze vždy nahoře. Jedna taková pomůcka například říká, že vajíčko (bílá) může ležet na cihle (červená), ale obráceně to nejde – vejce by se rozbilo.
Jaká byla vlajka Československa?
Samotná vlajka Československé republiky byla ústavním zákonem tvořena ze spodního pole červeného a vrchního pole bílého, mezi něž byl vsunut modrý klín od žerdi do středu vlajky, při čemž poměr vlajkové šířky k její délce byl dán 2:3 a délka klínu se rovnala polovině vlajkové délky.

Někdo se také může ptát, jak vypadá vlajka slovenské republiky?

Slovenskou vlajku tvoří tři vodorovné pruhy v barvě bílé, modré a červené. Vznikla v revolučním roce 1848, kdy Slováci bojovali proti Maďarům. K tradiční červeno-bílé vlajce přidali modrý pruh, který převzali z ruské a chorvatské vlajky.

By Gonick

Similar articles

  • Jak vypadá blockchain?

    V distribuované databázi je uložen stále se rozšiřující řetězec po sobě jdoucích záznamů. Řetězec je propojen sítí peer-to-peer. Existují drobné výjimky, kdy jsou data veřejně přístupná.

  • Co symbolizuje vlajka?

    Vlajka je obvykle různobarevný kus látky, obdélníkový, čtvercový nebo jiný, pevného tvaru a poměru stran, který symbolizuje organizaci a slouží k signalizaci. Státní vlajky se často označují jako národní vlajky.

  • Jak vypada router?

    Podívejme se, jak vypadají typické směrovače. Na přední straně krabičky je několik kontrolních světel, která ukazují, zda je zapnutý, zda přichází internetový signál a zda internet funguje. Na zadní straně je několik zásuvek a přepínačů.

  • Jak vypadá Nano SIM karta?

    MiniSIM má rozměry 15 mm x 25 mm a MicroSIM má rozměry 12 mm x 15 mm.

  • Jak vypadá optický kabel?
  • Jak vypada tlačítko WPS?
  • Jak vypadá emailová adresa?
  • Jak vypada reklama?
Co znamená modrý klín na české vlajce? :: Jak dlouho trvá předvolání k soudu?
Užitečné odkazy