Domovská stránka > J > Jak Zjistit Doménové Jméno?

Jak zjistit doménové jméno?

Pokud hledáme majitele domény . CZ, podíváme se do centrálního registru českých domén na adrese www.nic.cz. Zde do vyhledávacího pole vložíme název domény (bez www), u níž chceme zjistit majitele. Zobrazí se nám výsledky vyhledávání v registru (WHOIS) a informace o doméně.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Kdo má doménu?

Držitelem domény je vždy ta osoba nebo organizace, které je uvedena v databázi „továrny" (centrálního registru) a je vždy tvořena jménem, emailovou adresou a dalšími údaji. Toto je velmi důležité! Něco jiného je to, kdo se o doménu stará prostřednictvím svého účtu u registrátora.
Kdo je registrátor domény?
Registrátor je společnost, která umožňuje klientům (osobám nebo firmám) registrovat domény. Registrátor může mít partnery (resellery), kteří pro své zákazníky registrují domény vlastním jménem. Před registrací domény zákazník zjišťuje u registrátora, zda je doména volná.

A jaká adresa je uložena na nic?

Co je IP adresa

Jednotlivé uzly internetové sítě, které poskytují určité služby, například servery, jsou identifikovány celosvětově unikátní IP adresou. Díky IP adresám lze snadno využít jakoukoliv internetovou službu, najít každou konkrétní stránku.
Kdo spravuje domény 1 řadu?
Domény nejvyššího řádu jsou pevně stanoveny internetovou standardizační organizací IANA. Existují TLD následujících čtyř typů: Národní TLD (country-code TLD, ccTLD) sdružující domény jednoho státu. Jejich název je dvoupísmenný, až na výjimky odpovídající kódu země podle ISO 3166-1, např.

Související článek

Jak zjistit PUK SIM karty T Mobile?

Svůj původní PIN a PUK kód najdete v uvítacím dopise nebo na plastovém obalu, který jste od nás obdrželi. PUK kód najdete v sekci Můj T-Mobile v části Smlouva.

Navíc, jak zjistit obsazenost domény?

NIC. Do vyhledávacího políčka „Vyhledávání v registru" na stránce www.nic.cz zadejte název požadované domény a ve výsledku naleznete veškeré informace o doméně. Pro bližší informaci o vlastníkovy je potřeba rozkliknout název kontaktu v řádku Držitel.
A další otázka, kdy byla doména registrovana?
Výsledkem vyhledání jsou souhrnné informace o doméně, ve kterých se dozvíme, kdy byla doména registrována – „Registrace od:", nebo kdy doména expiruje (datum, do kdy majitel domény musí zaplatit udržovací poplatek na další rok). V našem případě doména expiruje . Domény CZ je možné prodloužit až na 10 let.

A další otázka, jak zjistit mx zaznam?

Vyhledání MX záznamu pomocí nslookup
  1. V nabídce Start klepněte na položku Run a do pole Open zadejte příkaz cmd. Spustí se nástroj Command line.
  2. Zadejte do příkazového řádku příkaz nslookup.
  3. Zadejte do příkazového řádku příkaz set type=MX.
  4. Zadejte do příkazového řádku příkaz pantherstudio.cz.
Můžete se také zeptat, jak zjistit majitele domény eu?
CZ, otevřete si stránku www.nic.cz a tam do vyhledávacího políčka zadejte požadovanou doménu (např. webychytre.cz) a potvrďte klávesou Enter. Pokud doménu někdo vlastní, zobrazí se Vám informace o jejím majiteli.

Někdo se také může ptát, co je doména u wifi?

Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu.

By Thom

Similar articles

  • Jak zjistit heslo z cookies?

    Potřebujete vědět, zda jsou hesla pro danou webovou stránku uložena v prohlížeči, nebo zda webová stránka ukládá soubory cookie za vás. Příkaz Nástroje | Možnosti slouží ke zjištění potřebných informací pro všechny webové stránky.

  • Jak zjistit heslo na Windows 10?

    Způsob, jakým jsme přejmenovali původní soubor, způsobí, že pokud na přihlašovací obrazovce klikneme na ikonu Usnadnění přístupu, spustí se CMD. Zde lze zadat příkaz control userpasswords2. Zobrazí se seznam uživatelských účtů. Pokud máte v počítači heslo, klikněte na tlačítko resetovat heslo.

  • Jak zjistit realnou rychlost internetu?

    Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

  • Jak zjistit vytížení Wi-Fi?

    Sledování bezdrátové sítě je jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit v systému Windows. Program je třeba stáhnout, rozbalit a spustit. Po spuštění začne skenovat vaši síť. Vlevo dole se nachází nápis skenování.

  • Jak zjistit predplatne?
  • Jak zjistit aktualni polohu?
  • Jak zjistit SMTP heslo?
  • Jak zjistit IMEI Motorola?
Co je to DSL internet? :: Kolik domén je zabezpeceno DNSSEC?
Užitečné odkazy