Domovská stránka > J > Jak Se Citují Skripta?

Jak se citují skripta?

Název: podnázev. Vedlejší název [Typ nosiče]. Další tvůrce. Místo publikování: Nakladatel, Datum publikování, Datum aktualizace/revize [Datum citování].

Přečtěte si více

Související článek

Jak se citují tabulky?

Obecný postup je napsat pod tabulku/graf Zdroj: a uvést odkazy/zkrácené citace použitých zdrojů. Seznam použité literatury na konci práce bude obsahovat plné citace zdrojů.

Jak doslovně citovat?

- Přímá citace je doslovné převzetí části textu jiného autora. Musí být v textu graficky zvýrazněna uvozovkami nebo kurzívou (zkratka cit. se v tomto případě nepoužívá).
Jak citovat?
Existují dva základní způsoby, jak využít ve svém textu cizí informace či myšlenky: citace a parafráze. V citaci uvádíte doslovné znění svého zdroje a dáváte ho do uvozovek. Parafráze je naopak volným zopakováním myšlenek a do uvozovek se nedává. Pro obě ale platí, že je třeba původní text reprodukovat přesně.

Jak citovat cizojazyčné knihy?

za přímou citací a bibl. odkazem napíšete „(překlad vlastní)"; „(překlad autora)"). Je vhodné také uvést do poznámky původní cizojazyčné znění (nejčastěji do poznámky pod čarou; zde nehraje roli jakou metodu odkazování jste si vybrali, protože se nejedná o bibl. referenci/odkaz).
Někdo se také může ptát, jak citovat celou kapitolu?
Zápis správně: Tvůrce kapitoly. Název kapitoly. In: Tvůrce knihy (pouze je-li odlišný od autora kapitoly). Název knihy.

Související článek

Co dělá skripta?

V případě filmové a televizní produkce scénář dbá na návaznost všech po sobě jdoucích záběrů, kontinuitu filmového vyprávění, snaží se eliminovat případné chyby ve všech uvažovaných detailech (kostýmy, rekvizity atd.), zaznamenává návaznost všech prvků v po sobě jdoucích záběrech, kontroluje

Jak citovat z encyklopedie?

In: Autoři. Název knihy. Místo vydání: vydavatel, rok vydání, stránky kapitoly od-do. ISBN.
Jak citovat Harvardsky styl?
Forma jméno‑datum (harvardský systém / harvardský styl) Je‑li jméno autora uvedeno přímo v textu, stačí do závorky uvést rok a stranu: Novák (2001, s. 31) se domnívá, že výsledky jsou nejednoznačné...

Jak citovat a kolektiv?

U děl s uvedenými více než třemi autory, se zapisuje jméno pouze prvního uvede- ného autora a poté se všichni další autoři skryjí do zápisu et al. (= latinsky: et alii = česky: a další). Pokud jsou na titulním listu kromě jmen autorů uvedena i slova „a kol. ", přebírají se do záznamu.
Můžete se také zeptat, jak citovat parafrázi?
U parafráze musí být uveden bibliografický odkaz na zdrojovou literaturu. Z textu musí být jednoznačně jasné, kde parafráze začíná a kde končí. Lze to udělat kupříkladu tím, že odkazy na bibliografické citace budeme důsledně uvádět vždy na konci parafráze.

Někdo se také může ptát, jak citovat nepřímo?

Nepřímá citace neboli parafráze
  1. formulujeme vlastními slovy, ale neměníme význam původní myšlenky.
  2. do uvozovek se neuzavírá

By Pettit

Similar articles

Jak správně citovat v textu? :: Jak se zbavit trojského koně?
Užitečné odkazy