Domovská stránka > C > Co Je To Osvícení?

Co je to osvícení?

Osvícení obecně označuje zážitek a životní změnu poznání pravdy, často o Bohu, jinak také prozření. Další významy: bódhi – ústřední buddhistický pojem označující prožitek nirvány. rigpa – pojem používaný v dzogčhenu, označující prvotní, neduální stav vědomí

Přečtěte si více

Jak se počítá transformační poměr?

Poměr mezi počtem závitů sekundární cívky a počtem závitů na primární cívce se nazývá transformační poměr = N2 : N1 Pokud je transformační poměr větší než 1, pak pomocí transformátoru dojde ke zvýšení napětí.
Jak poznat osudového partnera?
Pokud jste se svou milou nebo milým a cokoliv vás zarazí a cítíte u toho nepříjemný pocit, je velmi pravděpodobné, že něco podobného budete se svým protějškem prožívat celý život – a je jenom na vás, jestli vám to stojí za to.

Jak poznat karmický vztah?

Milenecký střídá nebezpečný vztah
  1. Neovladatelnou touhu a lásku střídá nenávist. Mnohdy máte pocit, že nemůžete být spolu, ani bez sebe.
  2. Intenzivní sexuální přitažlivost. Ta může být oboustranná, ale i jednostranná.
  3. Nevysvětlitelný pocit dluhu, či závazku.
  4. Manipulace a ovládání.
  5. Psychické nebo jiné zneužívání.
Co je to zivotni partner?
Životní partner je někdo, kdo je spolehlivý a ohleduplný na naše potřeby a přání. Samozřejmě, životním partnerem je také člověk, ke kterému jste přitahováni a jehož milujete a pečujete o něj. Stává se jakousi vodící rukou v cestě za poznáním vaší duše.

A jak zjistit jestli jsem dvojplamen?

S dvojplamenem vnímáte všechny pocity hlouběji. Když jste spolu, nemusíte si říci jediné slovo, a přesto si rozumíte. Stačí, když se navzájem zadíváte navzájem do očí a víte, jak se ten druhý cítí. Máte pocit, že tento člověk jako jediný, ve vás umí číst jako v otevřené knize.
Co cítí Dvojplamen?
Oba dvojplameny cítí jeden druhého na dálku a často mají stejnou náladu a tělesné symptomy. Když jedno z dvojčat trpí bolestí, druhé má podobné fantomové pocity. Když jsou od sebe oddělení, mívají dvojplameny často iracionální návaly vzteku jeden na druhého, pocity žárlivosti, jeden druhému závidí popularitu a úspěch.

Jak přežít zhasnutí Dvojplamene?

Nejprve však k první variantě: Pokud ten, kdo odešel, skutečně Vaším dvojplamenem je, pak to znamená, že odešel jen proto, aby si uvědomil, jakou chybu svým odpojením udělal a jak moc mu teď chybíte. Nebojte se, že to neucítí. Dvojplameny se totiž posilují, jen když jsou spolu.
Následně, co je transformace ekonomiky?
Ekonomickou transformací (anglicky Economic transition) nazýváme zásadní změnu fungování základních tržních mechanismů ve společnosti. Často se tento termín používá v souvislosti s přechodem od centrálně plánované ekonomiky k tržní ekonomice.

Jakou funkci má transformátor?

Transformátor funguje na základě elektromagnetické indukce

K přeměně napětí dochází na základě Faradayova zákonu elektromagnetické indukce. Ten říká, že napětí indukované ve smyčce je přímo úměrné změně magnetického toku. Pro vynález transformátoru byl klíčový objev dánského fyzika Hanse Christiana Ørsteda.

By Horlacher Mcgibboney

Kolik dní Teva těhotenství? :: Co je to duchovní probuzení?
Užitečné odkazy