Domovská stránka > J > Jak Vzniká Počítačová Síť?

Jak vzniká počítačová síť?

Počítačová síť vznikne ve chvíli, kdy dva (někdy se říká minimálně tři) nebo více počítačů propojíme dohromady pomocí telekomunikačního systému za účelem sdílení zdrojů. V praxi je dnes nejrozšířenější síť založena na technologii ethernet a používá protokol TCP/IP. Počítačové sítě se dělí podle řady kritérií.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to počítačová síť?

Počítačová síť je spojení mezi počítači. Hardware je souhrnné označení pro síťové prvky, kabely, přepínače a směrovače.

Můžete se také zeptat, co je to lokální počítačová síť?

Local Area Network (též LAN, lokální síť, místní síť) označuje počítačovou síť, která pokrývá malé geografické území (např. domácnosti, malé firmy). Přenosové rychlosti jsou vysoké, řádově Gb/s.
Lidé se také ptají, co je to síť wan?
Wide Area Network (WAN) (česky rozlehlá síť) je v informatice počítačová síť, která pokrývá rozlehlé geografické území (například síť, která překračuje hranice města, regionu nebo státu). Největším a nejznámějším příkladem sítě WAN je síť Internet.

Můžete se také zeptat, co tvoří pc síť?

Počítačovou síť můžeme definovat jako skupinu zařízení (zpravidla počítačů, tiskáren, faxů, scannerů apod.) vzájemně propojených tak, aby mohli mezi sebou komunikovat a využívat vzájemně svých prostředků podle předem stanovených pravidel a při vysoké spolehlivosti komunikace.
Co potřebuje z hlediska HW počítač aby mohl být připojen do sítě?
Co potřebuje z hlediska HW počítač, aby mohl být připojen do sítě? Síťovou kartu, kabel, (nebo připojení bezdrátové, je-li k dispozici bezdrátová síť a počítač to umožňuje.

Když to vezmeme v úvahu, jak se připojit k počítačové síti?

Mají-li komunikovat dva počítače, které spolu nejsou v jedné lokální síti, musí využít služeb routeru - směrovače. Každý počítač má svoji síťovou kartu s MAC adresou od výrobce. Počítače jsou navzájem propojeny třeba kroucenou dvoulinkou s RJ-45 konektory přes switch do hvězdy.
Jak je tvořena síť internet?
Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí"), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

Jak se nazývá centrální prvek sítě topologie hvězda?

Hvězda (star) - Hub and Spoke

Je zde centrální prvek, který realizuje propojení zařízení, a do něj jsou připojena jednotlivá zařízení. Jako centrální prvek slouží hub nebo switch, ale z jiného pohledu se může jednat i o router.
A další otázka, jaké služby nabízí počítačová síť?
Rozlehlá počítačová síť poskytuje tyto služby: • práce na vzdálených počítačích (remote login), přenos dat (ftp), elektronická pošta (e-mail), • přístup do rozsáhlých informačních databází, konference, diskusní kluby, • WWW (World Wide Web).

Následně, jak nazýváme propojení dvou a více zařízení za účelem sdílení a vzájemně komunikace?

Počítačová síť je souhrn technického a programového vybavení, které umožňuje vzájemné propojení počítačů za účelem vzájemné komunikace uživatelů sítě a sdílení prostředků sítě. Sítě pro přenos dat je možné dělit dle řady různých kriterií.

By Rothwell Insunza

Similar articles

  • Jak vzniká Evolventa?

    Vlnovka vzniká odvalováním čáry. Vlnovka svírá ve většině případů úhel 20 stupňů. Základní kružnice je kružnice.

  • Co je to počítačová periferie?

    Pod pojmem periferní zařízení PC rozumíme všechna malá zařízení, která lze připojit k počítači prostřednictvím různých rozhraní.

  • Co je počítačová síť a jaké má výhody?

    K realizaci spojení v rámci území se používají speciální rychlé kanály. Sdílení dat je jednou z nejdůležitějších výhod sítí. Se stejnými daty může pracovat větší počet uživatelů současně. Tuto možnost potřebuje mnoho aplikací.

  • Co je to počítačová paměť?

    Termín paměť se v informatice vztahuje na fyzická zařízení používaná k ukládání programů pro okamžité nebo trvalé použití v počítači nebo jiném digitálním elektronickém zařízení.

  • Jak vzniká programovací jazyk?

    Nahrazení číselně kódovaných informací symbolickými bylo prvním krokem ve vývoji programovacích jazyků. Jazyky symbolických instrukcí jsou důležitou třídou programovacích jazyků. Asembler se velmi snadno používá.

  • Jak vzniká Wikipedie?
  • Co vznika Skladanim?
  • Jak vzniká hluk?
Jak dlouho vydrží toner v laserové tiskárně? :: Jak se rozdělují sítě z hlediska topologie?
Užitečné odkazy