Domovská stránka > J > Jak Poznat Katodu?

Jak poznat katodu?

Elektronika. V elektronice je katoda jádrem nelineárních prvků a součástek, jako je dioda, elektronka nebo tyristor, kde katoda obvykle představuje elektrodu se záporným napětím. V případě diody je katoda polovodič typu N a v propustném směru je připojena k zápornému napětí. Katoda je značená jako minus (−).

Přečtěte si více

Související článek

Jak poznat 64 bitový systém?

Klikněte na tlačítko Start, do vyhledávacího pole napište systém a poté klikněte na položku Systém v seznamu Ovládací panely. Operační systém se zobrazí následujícím způsobem: 32bitová verze operačního systému: V části Systém se zobrazí 32bitová verze operačního systému.

Někdo se také může ptát, na co se používá schottkyho dioda?

Schottkyho diody se používají v aplikacích pro vvf, kde nahrazují hrotové diody, proti nimž mají lepší mechanickou pevnost, reprodukovatelnost při výrobě, menší šum a vyšší závěrné napětí. Možnost použití je až do stovek GHz.
Co to je polovodičová dioda?
Polovodičová dioda je elektrotechnická součástka, dioda, jejímž úkolem v elektrickém obvodu je propouštět elektrický proud jedním směrem. Podle konstrukce slouží k usměrňování elektrického proudu (přeměna střídavého proudu na stejnosměrný proud), ke stabilizaci elektrického napětí nebo k signalizaci průchodu proudu.

Co je to Varikap?

Kapacitní dioda (varikap, varaktor) je speciální dioda sloužící jako napětím řízený kondenzátor. Tato dioda se využívá v závěrném směru a lze si ji představit jako rovinný kondenzátor.
Jak zapojit usměrňovací diodu?
V praxi se zapojují 4 diody do tzv. můstku, který usměrní střídavý proud na stejnosměrný (zvlněný). Můstek lze použít i u stejnosměrného napětí ke správné polarizaci vstupu (např. ochrana proti přepólování zdroje).

Související článek

Jak poznat že se jedná o hypertextový odkaz?

Dvojice definuje hypertextový odkaz.

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje usměrňovací můstek?

Usměrňovací můstek je elektrické zařízení, soustava čtyř a více diod v můstkovém obvodu, které vytváří výstup stejné polarity pro jakoukoliv polaritu vstupu. V nejběžnější aplikaci se můstkové usměrňovače používají k převádění střídavého proudu na stejnosměrný proud.
Kdy je dioda v propustném směru?
V propustném směru kdy je dioda otevřená, protéká proud téměř bez omezení, nesmí však překročit určitou maximální hodnotu danou konstrukcí diody, jinak by došlo k nevratnému (tepelnému) poškození diody.

Jak je realizována Bílá LED?

Některé průhledné LED emitují modré světlo, část tohoto světla je přímo na čipu transformována luminoforem na žluté světlo a díky míšení těchto dvou barev vzniká světlo bílé. Jiné typy bílých LED emitují ultrafialové záření, to je přímo na čipu luminoforem transformováno na bílé světlo.
Následně, co to je led osvětlení?
LED (zkratka z anglického Light-Emitting Diode, česky elektroluminiscenční dioda, též světelná dioda, svítivá dioda, slangově ledka, ojediněle svítivka) je v elektrotechnice označení pro diodu, která emituje světlo, případně infračervené nebo ultrafialové záření, čímž se liší od standardní diody.

Jak rozsvítit LED?

Protože ale protékající proud potřebujeme omezit, zařadíme mezi kladný pól baterie a kladný pól LED diody rezistor 220 ohmů. Druhý vývod LED diody (ten kratší, tam co je na diodě ploška) připojíme drátkem na záporný pól baterie (-). Jupí, svítíme !!!

By Alodi Pelch

Similar articles

Kde má letadlo nadrz? :: Jak poznat diodu?
Užitečné odkazy