Domovská stránka > J > Jak Vzniklo Cinske Pismo?

Jak vzniklo cinske pismo?

Čínské písmo patří mezi starověká písma a jde o nejdéle soustavně používané písmo na světě. Existuje legenda o Cchang-ťieovi, která popisuje jeho vznik. Podle jedné verze této legendy byly čínské znaky vynalezeny, když Cchang-ťie (okolo roku 2650 př.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to Bezserifové písmo?

Bezpatkové písmo nebo jen bezpatkové písmo je typ textu, který nemá bezpatkové písmo. Anglické slovo sans-serif je odvozeno z francouzského slova sans [s], bez, a termínu serif nejasného původu.

Na co a jak se psalo v Číně?

Ťüan (svitek; čínsky pchin-jinem juàn, znaky 卷) je tradiční čínská jednotka míry objemu textu. Zprvu označoval pruh hedvábí, na které se psalo před využíváním papíru. V moderní čínštině je to klasifikátor pro díly (svazky) knih, knihy, sešity.
Jak se rekne korejský Ahoj?
An-nyeong-ha-se-yo! Ahoj! 안녕하세요! An-nyeong-ha-se-yo!

Někdo se také může ptát, jak se mluvi v jizni koreji?

Korejská republika/Oficiální jazyky
Když to vezmeme v úvahu, co je zakazano v kldr?
Obyvatelé Severní Koreje nesmí nosit modré džíny. Příliš totiž připomínají kapitalistický západ, hlavně Spojené státy. Muži si mohou vybrat z deseti střihů vlasů, ženy z osmnácti. Sbohem, individualito.

Související článek

Kdy se používá patkové písmo?

Knihy, semináře, bakalářské, magisterské a diplomové práce jsou opatřeny patkovým písmem. Patky usnadňují přehlednost delších textů. Bezpatkové je písmo, které nemá patku. Příkladem jsou Arial, Tahoma a Verdana.

Co se stalo v KLDR?

O prvních nakažených severokorejská státní média informovala ve čtvrtek. Tvrdí, že první případy nemoci se v zemi projevily na konci dubna. Od té doby mělo příznaky 350 000 lidí a 188 000 z nich je v izolaci.
Jaký je život v KLDR?
V zemi není tolerována žádná opozice, média jsou svázána přísnou cenzurou. Represím čelí také náboženští aktivisté. Severokorejce, kteří se odváží vyjádřit názor jiný než je pozice vládnoucí strany, čekají přísné tresty. Ze země stále přicházejí zprávy o rozsáhlém zatýkání z politických důvodů.

Proč studovat korejštinu?

Se znalostí korejštiny se můžete uplatnit i v zahraničních firmách, dále např. jako překladatelé a tlumočníci, pracovat v turistickém ruchu, v oblasti kultury, vzdělávání či publicistiky atd.
Jak dlouho trvá naučit se česky?
Není to tak – všechno je to jen o fantazii a vizualizaci, o tom, jak si dokážeme vytvořit paměťovou stopu. Normální člověk se může naučit slušně mluvit cizím jazykem za šest až dvanáct měsíců.

Jak se naučit korejský online?

LinGo Play je aplikace zdarma na učení kórejčiny online pro začátečníky, středně pokročilé a pokročilé uživatele. LinGo Play ti pomůže naučit se kórejský online rychle a efektivně v čase který ti vyhovuje.

By Tannenbaum

Similar articles

Jak psát na mobilu? :: Jak psát korejské znaky?
Užitečné odkazy