Domovská stránka > J > Jak Se Člověk Dostane Do Registru Dlužníků?

Jak se člověk dostane do registru dlužníků?

Do negativního registru Solus se dostanete, když dlužíte minimálně 500 korun a jste déle jak 30 dnů po splatnosti. Údaje v něm zůstávají nejenom po dobu prodlení, ale i určitou dobu po zaplacení dluhu: u úvěrů jsou to tři roky, u mobilních operátorů a dodavatelů energií jeden rok.

Přečtěte si více

Související článek

Jak člověk dostane ALS?

Jak člověk získá nemoc? Člověk dostane nemoc nečekaně. Nedokážeme říci, jaká je možná prevence nebo jak se na ni připravit. Nevíme, proč nemoc někoho postihne, jaké lidi postihuje, kdy a u koho přichází.

Navíc, jak dlouho jsem v registru?

Vaše osobní údaje, včetně informace o úhradě dlužné částky po splatnosti, kvůli které jste byl/a do Registru FO či Registru IČ zařazen/a, jsou v těchto registrech uchovávány po dobu tří let od data úhrady dlužné částky po splatnosti. Po uplynutí této lhůty je záznam o Vás z uvedených registrů automaticky vymazán.
A kdo má přístup do registru dlužníků?
Přístup do registru má každá členská instituce, většinou se jedná o české banky. V BRKI jsou uloženy informace o sjednaných úvěrech, žádostech o hypotéku, kontokorentu či kreditních kartách.

A kolik stojí vymaz z registru?

Ceny za výpis z registru SOLUS
Cena za SIN kód
První příchozí SMS výpis99 Kč
Každý další SMS výpis99 Kč
Písemný výpis z registru SOLUS
Cena za výpis pro 3. osobu270 Kč
A jak se dostat ze seznamu dlužníků?
Od společnosti, u které jste dluh zaplatili, si vyžádejte písemné potvrzení o bezdlužnosti, vypovězte smlouvu a odvolejte souhlas se zpracováním vašich osobních údajů. Jakmile bude váš závazek vůči společnosti přerušený, můžete požádat daný registr o odstranění vašeho záznamu.

Související článek

Jak se muze clovek Domahat svych práv?

Pokud bylo zasaženo do osobnosti člověka, má právo požadovat, aby byl zásah ukončen nebo aby byly odstraněny jeho následky. Jednou z možností ochrany proti zásahům do osobnostních práv je žaloba u občanskoprávního soudu.

Jak funguje registr dlužníků?

Úvěrové registry nebo také registry dlužníků obsahují informace o aktuálních i minulých půjčkách. Evidují výši půjček, kolik je třeba ještě doplatit a jak je na tom klient s platební morálkou. Do bankovního (BRKI) i nebankovního registru (NRKI) se tedy klient finanční instituce dostane již jen tím, že si půjčí.
Jak dlouho je záznam v NRKI?
BRKI a NRKI uchovává záznamy po celou dobu trvání závazku a po jeho splacení pak ještě čtyři roky. Dřívější výmaz z ani jednoho registru není možný, pokud nebyla půjčka ještě splacená. Z BRKI nelze o výmaz žádat vůbec. A z NRKI je možné podat žádost o odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

Jak dlouho je zaznam v BRKI?

Záznam v registru BRKI má čtyřletou trvanlivost, předčasně ho smazat nelze. I při žádosti o krátkodobou půjčku nebo při čerpání kontokorentu mějte na paměti, že si tak můžete snadno zablokovat přístup k hypotéce!
Jak zjistit jestli mám půjčku?
Data o půjčkách – i řádně splácených – evidují také Bankovní registr klientských informací (BRKI) a Nebankovní registr klientských informací (NRKI). Na stav svých dluhů se lidé můžou poptat u obou rejstříků přes jednu webovou stránku www.kolikmam.cz.

Někdo se také může ptát, jak dlouho je clovek v registrů po exekucí?

V Insolvenčním rejstříku budete natrvalo

Po pěti letech od ukončení osobního bankrotu je zápis o dané osobě pro veřejnost zneviditelněn – vždy ho ale uvidí soudy a insolvenční správci.

By Berner Heckathorne

Similar articles

Kdy se smaže exekuce? :: Jak získat oprávnění správce Windows 10?
Užitečné odkazy