Domovská stránka > J > Jak Se Naučit Databáze?

Jak se naučit databáze?

Pronikni hlouběji do databází

Určitě se ale můžeš do studia databází ponořit hlouběji - naučit se více o teorii databází, principech a uspořádání - například teorie relačního designu, relační algebra a unifikovaný modelační jazyk. Jedním z možných způsobů studia těchto je Stanfordův kurz Úvod do databází.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to relační databáze?

Základem databáze jsou tabulky s řádky, které se obvykle chápou jako záznamy, a případně s některými sloupci, které se nazývají cizí klíče a uchovávají informace o vztazích mezi jednotlivými záznamy v matematickém smyslu. Pojem databáze definoval Codd v roce 1970.

Když to vezmeme v úvahu, co to je relační databáze?

Relační databáze je založena na tabulkách, jejichž řádky obvykle chápeme jako záznamy a eventuálně některé sloupce v nich (tzv. cizí klíče) chápeme tak, že uchovávají informace o relacích mezi jednotlivými záznamy v matematickém slova smyslu. Termín relační databáze definoval Edgar Frank Codd v roce 1970.
Pokud jde o toto, jak se připojit k databázi mysql?
MySQL/MariaDB databáze jsou vzdáleně přístupné přes SSH tunel. Připojení je vedeno přes SSH na webserver a odtud je přesměrováno na příslušný databázový server. Pro SSH spojení použijte údaje pro SFTP, pro připojení do databáze pak stejné údaje, jako ve webové aplikaci.

Co jsou funkce v Excelu?

V Microsoft Excel je k dispozici několik stovek různých funkcí. Funkce se dělí do několika různých kategorií - matematické a trigonometrické, finanční, statistické, vyhledávací, textové, datum a čas, logické, databázové, informační a inženýrské. Některé názvy funkcí jsou v české a anglické verzi Microsoft Excel různé.
Lidé se také ptají, co je to funkce excel?
Funkce slouží k přidání hodnot do buněk. Funkce vrátí jednu hodnotu, když je podmínka pravdivá, a jinou hodnotu, když je nepravdivá.

Související článek

Jak fungují databáze v praxi?

Struktura databáze je uložena na paměťovém médiu. Soubor dat je uspořádán do tabulek pro snadné vyhledávání. V kartotéce jsou záznamy uloženy podle pravidel.

Jak na funkcí Svyhledat?

Syntaxe SVYHLEDAT. Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky.
Co je to SQL?
SQL (vyslovováno anglicky es-kjů-el [ɛs kjuː ɛɫ]IPA) je zkratka (anglicky Structured Query Language) pro standardizovaný strukturovaný dotazovací jazyk, který je používán pro práci s daty v relačních databázích. SQL je nástupcem jazyka SEQUEL (anglicky Structured English Query Language).

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje sql?

Jazyk SQL (Structured Query Language - strukturovaný dotazovací jazyk) je jakási "strojová" angličtina uzpůsobená pro manipulaci s daty. V praxi to funguje tak, že pošleme databázi příkaz v SQL a databáze nám vrátí jako výsledek požadovaná data.
Lidé se také ptají, co je sql select?
SQL příkaz SELECT vrací množinu záznamů z jedné a nebo více tabulek.

A další otázka, jak funguje ms access?

Microsoft Access podporuje tvorbu formulářů

Formuláře jsou objekty, pomocí kterých můžete vy nebo jiní uživatelé přidávat, upravovat nebo zobrazovat data uložená v desktopové databázi Accessu.

By Rocher

Similar articles

  • Co je to MySQL databáze?

    Existují dva typy licencí pro systém správy databází, bezplatné a komerční. Jedná se o multiplatformní databázi.

  • Co to je relační databáze?

    Databáze je založena na tabulkách s řádky, které se obvykle chápou jako záznamy, a případně s některými sloupci, které se nazývají cizí klíče, jež se chápou jako uložení informací o vztazích mezi jednotlivými záznamy v matematickém smyslu. Termín databáze definoval Codd v roce 1970.

  • Jaké jsou databáze?

    Hierarchické databáze jsou typy databází, které jsou základní z hlediska způsobu ukládání dat a vazeb mezi nimi. Existuje databáze. Existuje databáze.

  • Co je to databáze?

    Databáze je souborový systém s pevnou strukturou záznamů. Klíče slouží k propojení těchto souborů. Součástí databáze jsou softwarové prostředky, které umožňují manipulaci s uloženými daty a přístup k nim.

  • Jak se naučit kreslit postavy?
  • Jak se naučit akord F?
  • Jak se naučit kresbu?
  • Jak se naučit vrnět?
Jak vytvořit formulář Access? :: Jak propojit databázi s webem?
Užitečné odkazy