Domovská stránka > J > Jak Zjistit Rychlost Internetu Doma?

Jak zjistit rychlost internetu doma?

Díky speedmeteru můžete provést měření rychlosti internetu ve vaší domácnosti a zjistit tak aktuální rychlost připojení. Při měření se provede i tzv. ping test udávající rychlost spojení mezi dvěma zařízeními připojenými k síti.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

A další otázka, jak změřit rychlost domácí wi-fi?

Kontrola kvality domácí WiFI

Nainstalujte si aplikaci speedtest od OOKLA i na svůj mobilní telefon či tablet a zkontrolujte kvalitu Vaší WiFi. Porovnejte hodnotu rychlosti internetu v různých vzdálenostech od vysílače.
Můžete se také zeptat, jak zjistit rychlost routeru?
Občas je však dobré změřit rychlost mezi koncovým zařízením a routerem na lokální síti. K tomu může dobře posloužit aplikace pro android dostupná na Google Play nazvaná "Wifi Speed Test". Tato aplikace měří rychlost přes UDP packety, které nemusí kontrolovat stav doručení.

Jak zjistit skutečnou rychlost internetu?

Existuje spousta českých i zahraničních webů, které na svých stránkách zdarma nabízí nástroj k měření rychlosti připojení. Z tuzemských webů doporučujeme použít třeba měřiče na serverech rychlost.cz nebo dsl.cz. Ze zahraničních jsou spolehlivé nástroje speedtest.net i speedcheck.org.
Následně, jak zjistit rychlost mobilních dat?
K jednoduchému měření vašeho internetového připojení vám stačí vyhledávač Google. Do vyhledávacího řádku napište heslo "speed test" a okamžitě se přesunete k testu rychlosti internetu; ať už na počítači, tabletu či na smartphonu.

Související článek

Jak zjistit PUK SIM karty T Mobile?

Svůj původní PIN a PUK kód najdete v uvítacím dopise nebo na plastovém obalu, který jste od nás obdrželi. PUK kód najdete v sekci Můj T-Mobile v části Smlouva.

A jak zjistit výkon wi-fi?

Takto vypadá aplikace Wifi analyzer. Vidíte jaké wi-fi sítě jsou v okolí, v jaké vzdálenosti, jak jsou zabezpečeny a i MAC adresu routeru (tu jsem raději skryl). V nastavení je několik voleb a možností. Zde konkrétně vidím, že nejlepší výkon a nejsilnější signál WIFI je na kanálech 7,8, a 1.
Jak změřit rychlost internetového připojení?
Český telekomunikační úřad (ČTÚ) doporučuje rychlost internetu měřit prostřednictvím svého nástroje NetMetr. Tato aplikace je k dispozici i pro mobilní zařízení. Test spustíte v záložce Webový test. Oceníte zejména sekci Moje měření, kam se ukládají výsledky testů provedených v minulosti.

Jak otestovat domaci síť?

Zkontrolujeme vlastní spojení sítě. V příkazovém řádku napíšeme příkaz "ping 192.168.1.1" - ano, ping na "bránu". Příkazem ping můžeme také ověřit spojení na jiné počítače v síti, kdy místo IP adresy brány napíšeme IP adresu zkoušeného počítače. Jeho IP adresu už zjistit umíme - pomocí ipconfig.
Jak změřit sílu signálu internetu?
v případě některých telefonů s OS Android lze na číselníku pro vytočení hovoru napsat tento kód *#0011#, telefon zobrazí ServiceMode. tuto hodnotu můžete také naleznout v menu většiny telefonů s podrobnostmi o signálu. pomocí specializované aplikace, určené k těmto účelům.

Jak zjistit rychlost Wi-Fi na mobilu?

Zmínit mohu například speedtest.net, rychlost.cz/speedtest nebo fast.com. Svoji funkci na měření má i Google. Tuto možnost najdete po zadání sousloví „speed test" do Google vyhledávače. Test trvá přibližně 30 sekund.

By Mather

Similar articles

Jak otestovat Wi-Fi router? :: Co je druhé rozlozeni klávesnice?
Užitečné odkazy