Domovská stránka > J > Jak Otestovat Wi-Fi Router?

Jak otestovat Wi-Fi router?

Navštivte stránku rom-0.cz, kterou provozuje sdružení CZ. NIC, a klikněte na tlačítko Test. Webová stránka během chvíle otestuje váš router a oznámí vám, zdali je vaše zařízení zranitelné či ne.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to switch a router?

Směrovač je z netechnického hlediska zařízení, které propojuje dvě sítě. Přepínač slouží k propojení počítačů do místní sítě. Různé funkce směrovačů a přepínačů si lze představit jako silnice spojující všechna města ve státě a jako hraniční přechody spojující různé země.

A další otázka, jakou rychlost pripojeni?

k běžnému prohlížení posílání e-mailů bez větších příloh postačí 256 kbit/s. pro nerušenou telefonickou komunikaci prostřednictvím Skype vyhovuje rychlost od 600 kbit/s. budete-li chtít prohlížet moderní webové stránky a ledovat online video ve vysoké kvalitě, je dolní hranice kolem 3 Mbit/s.
Jak zkontrolovat internet?
Populární nástroje pro testování rychlosti jsou speedmeter.internetprovsechny.cz, speedtest.net, rychlost.cz a kvalitni-internet.cz.

A jak poznat dobrý internet?

Přesto typ připojení ADSL/modem/wifi/GPRS/UMTS určuje některá specifika, které bychom měli mít na paměti: maximální reálná rychlost, agregace, FUP, možnost veřejné IP adresy, minutové/datové/paušální placení, mobilní či statické připojení, pořizovací náklady, ale také nutnost mít GSM/GPRS/UMTS/WIFI signál, resp.
Jaká je rychlost LTE?
Jaká je rychlost připojení
SíťStahováníOdesílání
2G síť (EDGE)až 236 kbit/s
LTE (800 MHz)až 75 Mbit/saž 25 Mbit/s
LTE (900 MHz)až 22,5 Mbit/saž 7,5 Mbit/s
LTE (1800 MHz)až 150 Mbit/saž 50 Mbit/s

Související článek

Co to je router?

Počítačovou síť vytvářejí směrovače. Bez přístupu k internetu propojuje počítače mezi sebou. Počítačovou síť lze vytvořit pomocí jednoho zařízení, které umožňuje připojení k internetu.

Když to vezmeme v úvahu, co je rychlejší lte nebo 3g?

LTE je obousměrné a rychlejší – download (100 Mbit/s) a upload (50 Mbit/s) – v praxi to tedy znamená, že písničku o velikosti 10 MB stáhnete s LTE za zlomek vteřiny, na 3G síti by vám to trvalo přibližně desetinásobek času.
Jak zjistit sílu signálu WiFi?
Za poměrně šikovnou a praktickou pomůcku lze označit aplikaci pro operační systém Android s názvem Wifi Heatmap. Snadno s ní zjistíte pokrytí Wi-Fi signálem ve vašem domě, v bytě, a dokonce i na zahradě, nebo v jejím bezprostředním okolí.

Jak zjistit vytížení WiFi?

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit ve Windows, je využít Wireless Network Watcher. Stáhněte si tento program, rozbalte ho a spusťte. Po spuštění okamžitě začne se skenováním vaší sítě. Vlevo dole vidíte nápis Scanning.
Jak změřit dosah WiFi?
Funkce pod označením AR Wi-Fi umožňuje zákazníkům s podporovanými telefony měřit dosah své domácí sítě prostřednictvím rozšířené reality. Uživatel musí mít do mobilu staženou aplikaci, která se jmenuje shodně s modemem O2 Smart Box. Po spuštění aplikace se v sekci Wi-Fi a síť musí zvolit možnost Změřit pokrytí Wi-Fi.

Jak zjistit propustnost sítě?

Pokud chcete zjistit, kolik toho můžete protlačit přes vaší LAN síť (anebo i poskytovatele) tak se nabízí několik možností. Tou první, kterou každého napadne je stažení/nahrání nějakého souboru přes webový prohlížeč. Druhou možností je využít na měření program, který je na tyto věci určený - jmenuje se iperf.

By Jerz Brucken

Similar articles

Jak změřit rychlost Wi Fi? :: Jak zjistit rychlost internetu doma?
Užitečné odkazy