Domovská stránka > K > Kdo Vymyslel Audiokazetu?

Kdo vymyslel Audiokazetu?

Audiokazeta/Vynálezci

Přečtěte si více

Související článek

Kdo vymyslel lest s trojským koněm?

Odysseus navrhl, aby se pokusili Tróju oklamat. Chtěl postavit velkého dřevěného koně, který by bojovníky ukryl. Kůň by byl postaven za hradbami města. Za autora nápadu je považován Kalchas neboli Prylis.

Kdo vymyslel kazetový magnetofon?

První magnetofon byl představen již v roce 1899 dánským inženýrem Valdemarem Poulsenem. Záznam byl prováděn na kovový drát a odtud tyto magnetofony získaly také označení drátofon. Později byly vyvinuty speciální magnetické pásky.
Navíc, kdo je vynálezce dynamitu?
Dnes je křemelina nahrazena porézními látkami s přídavkem ledku a nejméně s 6 % nitroglycerinu. Alfred Nobel získal patent na dynamit v roce 1867. Vynález dynamitu omlouval Alfred Nobel celkem právem jako dobrodiní, jímž chtěl lidstvu poskytnou spolehlivou a bezpečnou důlní třaskavinu.

Jakou kapacitu může mít největší DVD disk?

DVD+R DL je dvouvrstvý zapisovatelný formát DVD podobný DVD+R. Na disky DVD+R DL lze nahrávat až 8,3 GB na disk oproti 4,7 GB na standardní disky DVD+R. Na disk DVD+R DL lze data nahrát pouze jednou, pak jsou data na disku trvale uložena.
Jaká je kapacita jednovrstvého jednostranného disku DVD o průměru 12 cm?
Jaká je skutečná kapacita jednovrstvých médií DVD? Ač se všude uvádí kapacita 4,7 GB, je datová kapacita médií DVD nižší (cca 4,38 GB). Filmový průmysl totiž počítá 1kB jako 1000 bajtů (B), zatímco v IT světě se za 1kB považuje zásadně 1024 bajtů (obdobně to platí i pro násobky, tedy MB i GB).

Související článek

Kdo vymyslel DVD?

DVD/vynálezci.

A další otázka, jakou kapacitu má blu ray disk?

Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 100 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty. Díky umístění záznamu 0,1 mm pod povrch je možné vyrobit hybridní disk s DVD i Blu-ray záznamem na jedné straně disku.
Můžete se také zeptat, kde koupit prazdne cd?
Prázdná CD média | DATART.

A další otázka, jak se liší cd a dvd?

Řada z vás již určitě o DVD slyšela (zkratka digital video disc - disk digitálního videa nebo digital versatile disc - disk všestranného použití). Jde o disk napohled podobný CD, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že jde o mnohem větší kapacitu. Ta je totiž výrazně větší a to 4,7 až 17 GB.
Kde se dá koupit CD?
Hudební CD | Alza.cz.

Kdy vzniklo DVD?

Pod tlakem počítačový průmysl ustanovil DVD Konsorcium, které se mělo dohodnout na univerzálním formátu. Ten světlo světa spatřil v roce 1995 a byl více podoben Super Disku.

By Disini

Similar articles

Kde je ROM? :: Jak funguje CD-ROM?
Užitečné odkazy