Domovská stránka > C > Co Znamená Ctrl Y?

Co znamená Ctrl Y?

Klávesová zkratka CTRL+Y obecně zopakuje poslední provedenou akci, ale její použití je svázáno s jinou klávesovou zkratkou CTRL+Z, jež vrací činnost v rámci aktivního procesu o krok zpět.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Co znamená Ctrl B?

Informace o zkratce 'CTRL+B'

Význam: Změna vyznačeného textu na tučný.
Jak napsat zkratky?
Za slovem takto zkráceným se píše tečka, po níž pak následuje buď mezera, nebo jiné interpunkční znaménko než tečka (např. čárka, dvojtečka, otazník, vykřičník); dvě tečky vedle sebe se nepíšou. Většina zkratek je ustálená, píše se vždy stejným způsobem. Důležité je, aby zkratka byla pro čtenáře srozumitelná.

Jak se na klávesnici píše zobáček?

Stačí stisknout a držet levý Alt a poté na numerické klávesnici zadat číselnou kombinaci 94.
Někdo se také může ptát, jak udělat klávesovou zkratku?
Kombinace klávesových zkratek začínejte klávesou CTRL nebo funkční klávesou. Opakovaným stisknutím klávesy TAB přejděte do pole Stiskněte klávesovou zkratku. Stiskněte kombinaci kláves, kterou chcete přiřadit. Stiskněte například klávesu CTRL spolu s další požadovanou klávesou.

Související článek

Co dělá Ctrl Alt?

Lze říci, že při použití této klávesové zkratky dojde k přerušení probíhající operace. Během okamžiku před spuštěním počítače (před spuštěním operačního systému) nebo v systémech DOS, Windows 3.0 a raných verzích Windows nebo OS/2 se tímto způsobem restartuje počítač.

Jak udělat na notebooku?

Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + "nějaká klávesa", Shift + "nějaká klávesa" a Alt + "nějaké číslo". Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí.
Když to vezmeme v úvahu, jak napsat Õ?
V případě klávesových zkratek, kdy je nutné stisknout dvě klávesy postupně, jsou příslušné klávesy odděleny čárkou (,).
...
Klávesové zkratky pro mezinárodní znaky.
Vkládaný znakKombinace kláves
å, ÅCTRL+SHIFT+@, a nebo A
æ, ÆCTRL+SHIFT+&, a nebo A
œ, ŒCTRL+SHIFT+&, o nebo O
ç, ÇCTRL+, (ČÁRKA), c nebo C

Můžete se také zeptat, jakou funkci má alt?

Slouží zejména pro vložení znaků, které jsou pro dané rozložení kláves používány méně často, třeba symbolů měn. Na moderních osobních počítačích se jedná o pravou ze dvou kláves Alt, umístěnou vpravo od mezerníku. Podobně jako klávesa Shift není mačkán samotný, ale v kombinaci s jinou klávesou.
Jak vrátit Ctrl Z?
Klávesová zkratka CTRL+Z vrátí poslední provedenou operaci u aktivní aplikace (případně v uživatelském prostředí operačního systému) o krok zpět. Pokud chcete akci opakovat (vrátit o dva a více kroků zpět), stačí po stisknutí zkratky CTRL+Z dále držet tlačítko CTRL a tlačítko Z k tomu mačkat v počtu žádaných opakování.

Následně, co to je alt f4?

Informace o zkratce '(Fn) ALT+F4'

Význam: Zavření okna.

By Medlin Keilholz

Similar articles

  • Co znamená řazení u vypínače?

    Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?
  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
Co je to Shift? :: Kde je na klávesnici Backspace?
Užitečné odkazy