Domovská stránka > C > Co Je Vdsl Připojení?

Co je VDSL připojení?

VDSL nebo VHDSL (anglicky Very High Speed DSL) je DSL technologie umožňující rychlejší datový přenos přes existující telefonní vedení (plochý nekroucený kabel nebo kroucená dvojlinka), což zjednodušuje její nasazení, protože není nutné pokládat nové kabely.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit soukromé připojení?

Chcete-li zkontrolovat zabezpečení webové stránky, podívejte se napravo od webové adresy na stav zabezpečení: "Zabezpečeno". Chcete-li zobrazit podrobnosti o webu, vyberte ikonu . Můžete zjistit, zda Chrome považuje připojení za soukromé.

Jak zjistím jestli mám ADSL nebo VDSL?

Tuto informaci najdete na typovém štítku samotného modemu, který bývá nalepený na spodní straně modemu.
Pokud jde o toto, jak funguje internet přes pevnou linku?
se často obecně označuje xDSL. DSL internet je tedy připojení k internetu přes kabely pevné telefonní linky zakončené tzv. účastnickou zásuvkou, do které se připojí modem. Samotná telefonní linka nemusí být pro fungování internetu aktivní a proto se nemusíte být žádných dalších poplatků.

Co je to Sdsl?

SDSL znamená Symmetric Digital Subscriber Line. Je to tedy DSL technologie která je symetrická, tedy nabízí stejnou rychlost pro upload i download.Je funkční pouze do 3 km a dosahuje rychlostí [..]
Můžete se také zeptat, co je to dslam?
Digital Subscriber Line Access Multiplexer (DSLAM, též vyslovováno jako dee-slam) je zařízení umožňující rychlé připojení k internetu po telefonní lince pomocí technologií xDSL. DSLAM sdružuje několik desítek až stovek datových toků, které jsou z jednotlivých telefonních linek (tj.

Související článek

Co je to VDSL?

Pro zavedení VDSL není nutné pokládat nové kabely, protože umožňuje rychlejší přenos dat po stávajících telefonních linkách.

Lidé se také ptají, co je bonding připojení?

Od roku 2020 je novou možností nejrychlejšího VDSL internetu VDSL bonding. To v praxi znamená vedení internetu místo po jednom páru po párech dvou, tedy celkem 4 drátech. U koncového klienta pak dochází ke spojení těchto dvou linek do jedné formou zapojení speciálního modemu, takzvaného Terminátoru.
Co je to VDSL3?
Ve specifikacích modemu by měla být uvedena jeho maximální rychlost, ale často se lze orientovat jen podle jména technologie. Rychlosti do 100 Mb/s včetně znamenají technologii VDSL2, rychlejší (typicky 250 Mb/s) pak už jede přes VDSL3. Označení VDSL3 je marketingová zkratka, přesně jde o VDSL2 35b.

Následně, co je to dsl připojení?

DSL: rychlý internet přes telefonní linky. Rodina DSL (Digital Subscriber Line) představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů vysokorychlostního připojení k internetu. Zahrnuje celou řadou různých technologií, z nichž nejpoužívanější je ADSL, asymetrická linka.
Můžete se také zeptat, jaký je rozdíl mezi adsl a vdsl?
Rozdíl mezi ADSL (a jeho pozdějšími a modernějšími verzemi ADSL2 a ADSL2+) a VDSL je pro uživatele ten, že VDSL nabízí znatelně vyšší rychlosti připojení k internetu a také zásadně vyšší rychlost pro odesílání dat (nahrávání dat na internet). A to za stejnou cenu, za jakou je stále nabízeno ADSL.

Někdo se také může ptát, jak zjistit dsl?

Dostupnost DSL internetu lze ověřit na www.gointernet.cz zadáním adresy, kde chcete DSL internet zřídit.

By Dixie Zuno

Similar articles

  • Jak odstranit chybu připojení SSL?

    Problém lze vyřešit odstraněním souborů cookie stránky a mezipaměti prohlížeče. Vymazání mezipaměti prohlížeče můžete provést v nastavení aplikace. Po nalezení používaného prohlížeče v seznamu nainstalovaných aplikací vyberte možnost Vymazat mezipaměť.

  • Jak na šifrované připojení?

    Data se posílají samostatným kanálem přes veřejný internet ve formě virtuální privátní sítě. Tato data nemůže přečíst útočník, který by je mohl po cestě zachytit. Virtuální privátní síť se používá k připojení z domova do sítě v práci.

  • Jak vybrat VDSL modem?

    Modem musí podporovat rychlosti povolené vaším internetovým tarifem. Modem musí podporovat profil VDSL 35b pro dosažení nejvyšších rychlostí. Informace o nastavení vlastního modemu naleznete zde.

  • Jak zjistit jestli mám ADSL nebo VDSL?

    Tyto informace najdete na typovém štítku samotného modemu.

  • Jaký je rozdíl mezi ADSL a VDSL?
  • Jak obnovit připojení k Wi-Fi?
  • Jak poznat VDSL?
Jak vybrat VDSL modem? :: Co je to licence Creative Commons a jaké jsou její výhody?
Užitečné odkazy