Domovská stránka > C > Co Je Počítačoví Program?

Co je počítačoví program?

Počítačový program (též jen program, obecně pak software) je v informatice posloupnost instrukcí (ne nutně strojových instrukcí), která popisuje realizaci dané úlohy počítačem. Aby počítač mohl vykonávat nějakou činnost, potřebuje mít ve své operační paměti alespoň jeden program.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to program Cortana?

Operační systémy Windows Phone 8.1 a Windows 10 společnosti Microsoft mají virtuální asistentku Microsoft Cortana.

Co to je programátor?

Popis pozice. Programátor vytváří části aplikací nebo jejich kombinací staví větší celky. Kromě jejich tvorby spolupracuje i na jejich testování nebo ladění. Kromě samotného programování má na starost vytváření dokumentace, datových a objektových struktur a definici jejich vazeb.
Lidé se také ptají, jak programování funguje?
Programování je přesné zadávání instrukcí pomocí programovacího jazyka do zdrojového kódu. Počítač nebo jiná výpočetní technika pak tyto instrukce podle zadání splní. Programování typicky rozumíme hlavně zápis zdrojového kódu, ovšem do významu patří také návrh aplikací, analýza nebo řešení problémů pomocí algoritmů.

V čem se programuje?

Python, JavaScript, Java a C#. To jsou 4 nejznámější a nejpoužívanější programovací jazyky. S každým z nich najdeš dobré uplatnění, budeš moct pracovat na zajímavých projektech a vybudovat si kariéru.
Pokud jde o toto, co to znamená program?
Slovo program označuje plán, podle kterého se řídí průběh určité události nebo činnosti. Popisuje jednotlivé části či podmínky, ze kterých se celek skládá (v jakém čase, na jakém místě, v jaké ceně mají proběhnout).

Související článek

Co to je program?

Program je plán průběhu akce. V jakém čase, na jakém místě a s jakými náklady popisuje jednotlivé části nebo podmínky, které tvoří celek.

Pokud jde o toto, co to je programovací jazyk?

Programovací jazyk je komunikačním nástrojem mezi programátorem, který v programovacím jazyce formuluje postup řešení daného problému, a počítačem, který program interpretuje technickými prostředky. Programovací jazyk je vlastně soubor pravidel pro zápis algoritmu, odborně řečeno se jedná o formální jazyk.
Následně, co umí programator?
Programování jako pomocník #

Programování není cíl, ale nástroj - jako šroubovák nebo matematika. Dokáže automatizovat nudnou, opakující se práci. Bude se ti proto hodit, ať už děláš v kanceláři nebo koukáš do mikroskopu a počítáš bakteriím nožičky. Celá farma jede přes počítač.

Následně, jaké vzdělání musí mít programátor?

Programátor
Odborný směr:Informační technologie
Odborný podsměr:navrhování, projektování a poradenství v IT
Kvalifikační úroveň:Střední vzdělání s maturitní zkouškou; Střední vzdělání s výučním listem i maturitní zkouškou (NSP 4)
Platové rozmezí:29 000 Kč - 55 000 Kč
Navíc, co by měl umět programátor?
Programátor by měl mít znalosti webových technologií (XHTML, CSS, PHP, JavaScript, Java a databází MySQL) , měl by umět nalézat řešení nevšedních problémů, mít přehled o nových technologiích, chuť neustále se učit a vzdělávat.

A jak se programuje?

Programovat byste měli začít v jednom moderním programovacím jazyce. Jazyk byste měli vybírat podle dvou kritérií: Jak se s jazykem uplatníte v praxi (rozšíření, platy, vývoj...) Pro jakou platformu je jazyk určený (Web, PC, Telefon...)

By Zared Cissel

Similar articles

Jak zacit s programováním? :: Co dělá procesor?
Užitečné odkazy