Domovská stránka > C > Co To Je Uživatelské Rozhraní?

Co to je uživatelské rozhraní?

Uživatelské rozhraní je souhrn způsobů, jakými lidé (uživatelé) ovlivňují chování strojů, zařízení, počítačových programů či komplexních systémů.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké jsou uživatelské rozhraní pro práci s počítačem?

Existují i další technologie, například Javascript a Adobe Flex. NET, Java a další.

Co vyuziva graficke uzivatelske rozhrani?

Grafické uživatelské rozhraní (anglicky Graphic User Interface, známe pod zkratkou GUI) je uživatelské rozhraní, které umožňuje ovládat počítač pomocí interaktivních grafických ovládacích prvků. Na monitoru počítače jsou zobrazena okna, ve kterých programy zobrazují svůj výstup.
Lidé se také ptají, co to je webové rozhraní?
Webová aplikace v softwarovém inženýrství je aplikace poskytovaná uživatelům z webového serveru přes počítačovou síť Internet, nebo její vnitropodnikovou obdobu (intranet). Webové aplikace jsou populární především pro všudypřítomnost webového prohlížeče jako klienta.

Lidé se také ptají, co je to programové rozhraní?

Application Programming Interface (API) je soubor procedur, funkcí, protokolů a knihoven, který je využíván programátory v rámci tvorby aplikací a softwaru. Volným překladem do češtiny se jedná o rozhraní sloužící k vývoji mobilních a webových aplikací.
Lidé se také ptají, co je to interface c#?
Rozhraní obsahuje definice pro skupinu souvisejících funkcí, které nejsou abstraktní class nebo struct musí implementovat. Rozhraní může definovat static metody, které musí mít implementaci. Počínaje jazykem C# 8.0 může rozhraní definovat výchozí implementaci členů.

Související článek

Které současně OS používají grafické uživatelské rozhraní?

Grafické uživatelské rozhraní. GUI se používá pro typy rozhraní založené na paradigmatu WIMP.

Někdo se také může ptát, jaká jsou uživatelská rozhraní operačních systémů?

Většina moderních počítačových systémů podporuje grafické uživatelské rozhraní (GUI – „Graphical user interface"). V některých počítačových systémech, jako například u operačního systému Mac OS, je grafické rozhraní integrováno do jádra OS.
Která firma vyvinula grafické uživatelské rozhraní?
GUI bylo zavedeno v 70. letech místo do té doby používaného příkazového řádku (první grafické rozhraní WIMP vzniklo ve firmě Xerox). O jeho rozvoj se zasloužili počítače se systémem Mac a MS Windows.

Které současně OS používají grafické uživatelské rozhraní?

Grafické uživatelské rozhraní

graphical user interface, zkrat. GUI) se používá pro typy rozhraní založená na paradigmatu WIMP, tedy Windows (okna), Icons (ikony), Menus (menu) a Pointing device (polohovací zařízení).
Co je to uživatelské prostředí?
Uživatelské prostředí (nebo uživatelské rozhraní) tvoří vzhled Wikipedie. Je složeno z různých nabídek, polí, ikon a tlačítek, která pomáhají uživatelům v navigaci jejím obsahem.

Kdy a v jaké společnosti bylo vyvinuto první GUI?

Vzhledem k tomu, že DOS byl a vlastně dodnes je jednoúlohový a jednouživatelský systém, rozhodlo se vedení společnosti VisiCorp vytvořit vlastní plnohodnotný operační systém s GUI nazvaný Visi On, který měl být dokončen v létě roku 1983, tedy například ještě předtím, než byl představen Macintosh.

By Basir

Similar articles

Jak funguje webová aplikace? :: Jak velký je měsíc?
Užitečné odkazy