Domovská stránka > K > Kde Se Spravne Měří Teplota?

Kde se spravne měří teplota?

Nejobvyklejším způsobem je měření v podpaží, tzv. axilární měření, které je ale v případě dospělých poměrně nepřesné. Spolehlivější variantu představuje měření v ústech, nejpřesnější bývá ovšem teplota naměřená v konečníku, zejména u dětí.

Přečtěte si více

Související článek

Jak správně napsat adresu k rukám?

Na prvním řádku se uvede název společnosti. Pokud chcete jméno osoby zvýraznit, můžete k ručičkám přidat její název.

Jak nejlepe měřit teplotu?

Pro přesné měření nechte teploměr v podpaží alespoň 5 minut a to i přes zvukovou signalizaci, aby byla podpažní jamka správně prohřátá. Digitální teploměr měří rychle jen v ústech nebo v konečníku. Další faktor, který ovlivní přesnost výsledku měření je také silné pocení.
A další otázka, jak si zmerit teplotu rtutovym teploměrem?
Dobrý den, výrobce uvádí, že v podpaží má být teploměr 5-10 minut, pod jazykem 3 minuty se zavřenými ústy a při měření v konečníku pak 2 minuty. Tato doba je nutná pro ustálení teploty a naměření správného výsledku.

A další otázka, kde měřit teplotu bezkontaktním teploměrem?

Nejčastějšími místy pro bezdotykové měření tělesné teploty ve zdravotnictví je oblast čela a spánkové kosti, kudy probíhá velká spánková tepna (Zahnašová, 2013). Základním požadavkem na přesnost měření je ze nastavení správné hodnoty emisivity a tzv. odražené zdánlivé teploty, jak je diskutováno dále.
Lidé se také ptají, kde se měří teplota na hlavě?
Jak měřit teplotu na čele bezdotykovým teploměrem

Zapnutý teploměr přiblížíme 3-5 cm od čela, přidržíme scanovací tlačítko a přejedeme teploměrem od středu čela ke spánku. Po několika sekundách se na displeji zobrazí naměřená teplota.

Související článek

Jak se správně sedí?

Posaďte se rovně, na obě plné sedací kosti, přední horní část pánve mírně předkloňte, nohy rozkročte na šířku pánve, kolena směřujte k ukazováku chodidla a chodidla držte buď pod koleny, nebo mírně před nimi.

Následně, jak se měří teplota v uchu?

Aby teploměr byl nasměrován přímo k ušnímu bubínku, je potřeba ucho vyrovnat – lehce zatáhněte ušní boltec směrem nahoru a mírně dozadu a vložte teploměr kónickým zakončením do ucha (viz obrázek výše). Stiskněte tlačítko SCAN po dobu 1 sekundy. Pak tlačítko SCAN uvolněte.
Následně, jak správně měřit teplotu v konečníku?
Teploměr zasuňte do konečníku na zhruba 1,5 až 2,5 cm. Teploměr ponechte na místě, dokud nebude měření ukončeno. Teplota naměřená v konečníku je v průměru o něco vyšší než teplota nameřená v podpaží, proto se obvykle u novorozenců od naměřené hodnoty v konečníku odečítá 0,5 °C.

Jak měřit teplotu pod jazykem?

Před odečtením teploty musí být ústa zavřená po dobu 5 minut. Zasuňte teploměr pod jazyk tak, aby byl pod levou nebo pravou částí kořene jazyka. Teploměr na místě přidržte jazykem. Teploměr přidržujte rukou.
Navíc, jak vydezinfikovat teploměr?
Čištění a dezinfekce Nejlepší způsob vyčištění špičky teploměru je použití dezinfekce (např. 70% etyl alkohol) vlhkým hadříkem. Voděodolný digitální teploměr může být ponořen do kapaliny nebo vlažné vody kvůli vyčistění a dezinfekci, ale nevoděodolný digitální teploměr nikoliv.

A jak se sklepává teploměr?

tyto teploměřy se nejlépe sklepávají když jsou ještě teplé, takže tesně po naměření teploty. Další možností je ponořit ho do vlažné vody do sklenice a postavit ho tam na chvílí nastojato a poté se pokusit sklepat. Další možností je zkusit dokoupit sklepávací pouzdro pomocí, kterého by to mělo jít lépe sklepat.

By Baal

Similar articles

Jak dlouho měřit teplotu Rychloběžkou? :: Co je to Lidar Scanner?
Užitečné odkazy