Domovská stránka > K > Kdy Byla Vynalezena Pevná Linka?

Kdy byla vynalezena pevná linka?

Ten úplně první byl pak zřízen 10. dubna 1881 a spojoval budovu dolu Hartmann v Ledvicích s nádražím v Duchcově u Teplic. Ve stejný rok pak byla zřízena i první telefonní linka v Praze.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to pevná IP adresa?

Zařízení je přiřazena statická adresa. Domácí směrovač má po dlouhou dobu stejnou adresu, ale není jisté, že to tak zůstane.

Co je cena jen pro mobilní zařízení?

Jak fungují slevy na rezervace z mobilních zařízení

Sleva na rezervace z mobilních zařízení je speciální zlevněná cena, která je viditelná pouze pro zákazníky, kteří používají naši aplikaci nebo navštíví náš web v mobilním prohlížeči. Když slevu nastavíte, můžete z mobilních zařízení získat až o 22 % více rezervací.
A co je to mobil?
Operační systémy (např. iOS, Android, Windows Phone, Palm OS, Bada nebo MeeGo) poskytují možnost instalace aplikací třetích stran, které určují možnosti chytrého telefonu. Aplikace lze stáhnout v internetových obchodech společností, které provozují operační systém, např.

Když to vezmeme v úvahu, kdo vymyslel chytrý telefon?

Mobilní telefon/Vynálezci
A kdo vymyslel dotykový displej?
V roce 1971 byl vyvinut první „dotykový senzor", který vyvinul instruktor Univerzity v Kentucky, doktor Sam Hurst (zakladatel Elographics). Senzor nazvaný Elograph byl patentován Univerzitou v Kentucky – Nadace pro výzkum.

Související článek

Kdy byla objevena elektrika?

Elektřina je jedním z mladších oborů fyziky. William Gilbert pojmenoval elektrické jevy tak, jak je známe dnes. První použitelný zdroj stálého elektrického proudu byl nalezen v roce 1800.

Čím se proslavil Alexander Graham Bell?

Vynalezl mikrofon, zkonstruoval první použitelný telefon (1876) a gramofon (s A. C. Bellem a S. Tairotem, 1883) a řadu dalších přístrojů. Byl také zakladatelem koncernu Bell a pozdějšího AT&T.
Kdo vynalezl první vzducholoď?
Vzducholoď/Vynálezci

Jak fungovala pevna linka?

První telefonní ústředny byly manuální. Automatizace započatá nasazením pulsní volby mezi telefonem a ústřednou a mezi ústřednami, následovaná propracovanějšími metodami signalizace pomocí vícetónové volby byla završena zavedením digitálního signalizačního systému číslo SS7, který do konce 20.
Kdy byl vynalezen internet?
Dne 29. října 1969 byla zprovozněna síť ARPANET se 4 uzly, které představovaly univerzitní počítače v různých částech USA.

Co je to mobilní zařízení?

Mobilní zařízení jsou přenosné komunikačně informační systémy s možností připojení k internetové síti. Z toho vyplývá, že za mobilní zařízení se dají považovat například laptop, mobilní telefon, tablet, ale i mp3 přehrávač.

By LaMee

Similar articles

Jak se jmenoval první osobní počítač od firmy Apple? :: Kdo vymyslel první mobilní telefon?
Užitečné odkazy