Domovská stránka > K > Kdy Se Používá Kurzíva?

Kdy se používá kurzíva?

Kurzíva je řez písma s mírným sklonem. U kurzívy jsou znaky mírně nakloněny doprava. Používá se pro zvýraznění textu, zpravidla pro označení odborných termínů a cizích slov. V angličtině má však kurzíva poněkud odlišné využití než jsme zvyklí v češtině - kurziva v anglickém textu.

Přečtěte si více

Související článek

Kdo používá iPhone?

Letos v září Apple poprvé překonal hranici jedné miliardy aktivních uživatelů. Neil Cybart odhaduje, že. První americkou společností, jejíž tržní hodnota překročila dva biliony dolarů, byl Apple.

Následně, kde vznikla antikva?

V tomto období nadcházejícího novověku došlo ke vzniku dvou základních forem latinského písma, a to písma humanistického (antikva) a novogotického (bylo odvozeno ze středověkého gotického písma). Antikva vznikla v Římě, brzy se začala šířit Evropou a stala se písmem knihtiskařů.
Můžete se také zeptat, co je to osa stínování?
U písem se stínováním mají různé tahy jednotlivých znaků rozdílnou tloušťku. Mnoha písma ale stínování postrádají. Spojíme-li místa s nejtenčími tahy (konkrétně se to sleduje u minusek „c" a „e"), tak získáme tzv. osu stínování.

Co to je kurzíva?

Kurziva (variantně i -zí- a -si-, též polokurziva, či italika) je v typografii řez písma, písmo vyznačující se mírným sklonem doprava a drobnými změnami podoby u některých písmen oproti základnímu typu písma, bližší psacímu písmu.
Které písmo má výrazně vysoké hranaté Serify?
Grotesk - vznikl počátkem 19. století v Anglii. Název pochází ze slova groteskní, (takto jej posměšně nazývali angličtí tiskaři), je to sanserifové písmo (bez patek). Má univerzální použití v reklamě a propagaci.

Související článek

Kde se používá LIFO?

Metodu LIFO lze použít ke správě, organizaci a manipulaci s čímkoli. Jakýkoli požadavek, materiál nebo datová položka, která přijde jako poslední, vstupuje do služby jako první. Tato metoda se hojně používá v USA.

Jak psát Kapitalkami?

Pokud chcete u textu použít kapitálky, vyberte text a potom na kartě Domů ve skupině Písmo klikněte na šipku v pravém dolním rohu. V dialogovém okně Písmo v části Styl zaškrtněte políčko Kapitálky. Pokud chcete změnu případu vrátit zpět, stiskněte kombinaci kláves CTRL+Z.
Co to jsou Verzalky?
Majuskule, tradičně, zejména v paleografii, také majuskula (jinak velké písmeno, v typografii verzálka, verzála), je původní forma písmen (v latince A, B, C,), která se objevila kolem 3. století př. n. l. Opakem jsou minuskule (malá písmena, minusky: a, b, c,).

Když to vezmeme v úvahu, co je to minuska?

Minuskule (malá písmena, minusky) jsou forma písmen (v latince a, b, c,), jejich opakem jsou velká písmena (majuskule: A, B, C,).
Následně, jak pracovat s fonty?
Doporučuji nástroj google-webfonts-helper. V levém sloupci najdete vybraný font, a poté naklikáte správnou znakovou sadu (české znaky jsou v latin-ext) a řezy.

Někdo se také může ptát, co je to slovo typografie?

Typografie je umělecko-technický obor, který se zabývá tiskovým písmem. Dělí se na mikrotypografii a makrotypografii. Mikrotypografie se zabývá uměleckou tvorbou písma. Makrotypografie se zabývá umístěním písma na stránku, proporcemi titulků, textů a ilustrací, v češtině se tradičně nazývá grafická úprava.

By Sand

Similar articles

Co to je Git? :: Co je to Bezserifové písmo?
Užitečné odkazy