Domovská stránka > K > Kde Je Klávesa Print Screen?

Kde je klávesa Print Screen?

Poznámka: Klávesa Print Screen se většinou nachází v pravém horním rohu klávesnice. Některé modely klávesnic nazývají klávesu Print Screen jinak, například PrintScreen, PrntScrn, PrntScr, PrtScn, PrtScr, PrtSc či nějakou podobnou zkratkou.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělá klávesa F4?

Klávesa F4 je jedinou z prvních pěti funkčních kláves, která dnes nemá obecný význam. Lze ji použít k zavření aktivního okna.

A co znamená na klávesnici prtsc?

Print Screen je název klávesy a zároveň i její funkce, která zjednodušeně řečeno vyfotí aktuálně zobrazený obsah na obrazovce počítače.
Kam se ukládají Snímky obrazovky?
Stačí použít Win + Print Screen a screenshot se objeví ve složce Pictures/Screenshots neboli Obrázky/Snímky obrazovky. Samotné Print Screen stále ukládá do Schránky (clipboardu).

Navíc, jak se dělá otisk obrazovky?

Jak udělat printscreen ve Windows. Snadno, stačí stisknout klávesu s výmluvným názvem Printscreen, někdy také označenou zkratkou PrtScr nebo Prt Sc. Pozor, u některých notebooků bude potřeba využít kombinaci kláves v podobě Fn + PrtScr.
Můžete se také zeptat, jak se dělá print screen na hp?
Nejjednodušší cestou je stisk klávesy s označení Prt sc, Print Screen (na různých klávesnicích může být mírná odchylka v nápisu, ale vždy byste ji měli poznat). Někdy může být vyžadována kombinace s funkční klávesou Fn.

Související článek

Kde je klávesa Command?

Příkazová klávesa na klávesnici je buď Windows, nebo Start.

Jak udělat Print Screen jedné obrazovky?

Stiskněte kombinaci kláves CTRL + PRTSCN. Celá obrazovka zešedne včetně otevřené nabídky. Vyberte Režimnebo v dřívějších verzích Windows vyberte šipku vedle tlačítka Nový. Vyberte druh odsátí a potom vyberte oblast snímku obrazovky, kterou chcete zachytit.
A jak zachytit obrazovku?
Pořízení snímku obrazovky
  1. Přejděte na obrazovku, kterou chcete zachytit.
  2. V závislosti na telefonu: Stiskněte současně vypínač a tlačítko snížení hlasitosti.
  3. V levém dolním rohu se nachází náhled snímku obrazovky. Na některých telefonech najdete ikonu snímku obrazovky.

Jak se fotí na notebooku?

Stiskněte klávesu Print Screen, kterou najdete v horní řadě tlačítek vpravo vedle klávesy F12. Pokud používáte notebook, tak stiskněte současně klávesu FN (vlevo dole vedle Ctrl) a klávesu PRT SCR, kterou najdete na stejné klávese jako Insert.
A další otázka, jak uložit snímek obrazovky?
Stiskněte na klávesnici klávesu PrintScreen (Prt Sc nebo Prt Scr). Jste-li na notebooku, může být nutné stisknout kombinaci kláves Fn+Prt Scr. Tato kombinace vyfotí, co máte momentálně na obrazovce a uloží do paměti (tzv. schránky).

A další otázka, kam se ukládá print screen mac?

Ve výchozím nastavení se snímky obrazovky ukládají na plochu pod názvem „Snímek obrazovky [datum] v [čas]. png". V macOS Mojave nebo novějším můžete změnit výchozí umístění ukládaných snímků obrazovky z nabídky Možnosti v aplikaci Snímek obrazovky. Můžete také přetáhnout miniaturu do složky nebo dokumentu.

By Bred

Similar articles

Co to je Shift Lock? :: Jakou SD kartu?
Užitečné odkazy