Domovská stránka > C > Co Dělá Klávesa Ctrl?

Co dělá klávesa Ctrl?

Na počítačové klávesnici je klávesa Ctrl používána společně s jinou klávesou (jinými klávesami) jako modifikační klávesa; výjimku tvoří některé počítačové hry. Slouží k provádění speciálních operací, typicky jako klávesová zkratka, neboť mění standardní význam té klávesy, se kterou je společně stisknuta.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělá chladič?

Má to svůj smysl. Účelem chladiče je co nejúčinněji chladit chladicí kapalinu, která se pak vrací do bloku motoru, kde se ohřívá. hliník, měď a železo jsou některé z materiálů, z nichž se chladiče skládají. Kapalinou je obvykle voda nebo olej.

Co znamená zkratka Ctrl?

Ctrl (jedná se o zkratku anglického Control – „kontrolovat") je jedním z nejdůležitějších tlačítek na klávesnici vůbec. Její stisk sám o sobě nevyvolá žádný pokyn, či odezvu. Jedná se totiž o párovou klávesu, která se vždy mačká společně s jednou, případně i dvěma dalšími klávesami.
Můžete se také zeptat, co dělá ctrl alt?
Funkce této klávesové zkratky závisí na kontextu, ale všeobecně se dá říci, že přerušuje probíhající operaci. Například během okamžiku před bootem počítače (před startem operačního systému) nebo v DOSu, Windows 3.0 a brzké verze Windowsu nebo OS/2 tato klávesová zkratka rebootuje počítač.

Co je to Ctrl S?

Informace o zkratce 'CTRL+S'

Uloží otevřený dokument.
Co znamená Ctrl P?
Command-P Tisknout aktuální dokument. Command-S Uložit aktuální dokument. Command-W Zavřít okno v popředí. Chcete-li zavřít všechna okna aplikace, stiskněte Command-Alt-W.

Související článek

Co dělá klávesa F4?

Klávesa F4 je jedinou z prvních pěti funkčních kláves, která dnes nemá obecný význam. Lze ji použít k zavření aktivního okna.

Můžete se také zeptat, co znamená ctrl b?

Informace o zkratce 'CTRL+B'

Význam: Změna vyznačeného textu na tučný.
Lidé se také ptají, jak udělat na notebooku?
Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + "nějaká klávesa", Shift + "nějaká klávesa" a Alt + "nějaké číslo". Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí.

Když to vezmeme v úvahu, jak fungují klávesové zkratky?

Ctrl neboli Control vám pomůže se základním ovládáním funkcí systému. Písmeno použité společně s Ctrl značí většinou první písmeno anglického slova dané funkce.
...
Klávesové zkratky pro PC.
ZkratkaVysvětlení/použití
Alt + F4zavřít program
Alt + F8na obrazovce Windows zobrazí heslo místo ****
Alt + Page Upposun zcela nahoru
3 další řádky
Co znamená zkratka Ctrl F?
Jak ale zjistili v jednoduchém průzkumu, 90 % uživatelů vůbec neznalo klávesovou zkratku Ctrl+F, která je určena pro hledání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, i napříč různými operačními systémy (Mac OS - Command+F).

Jak vrátit Ctrl Z?

Klávesová zkratka CTRL+Z vrátí poslední provedenou operaci u aktivní aplikace (případně v uživatelském prostředí operačního systému) o krok zpět. Pokud chcete akci opakovat (vrátit o dva a více kroků zpět), stačí po stisknutí zkratky CTRL+Z dále držet tlačítko CTRL a tlačítko Z k tomu mačkat v počtu žádaných opakování.

By Chastity Alvacado

Similar articles

  • Co dělá Ctrl Alt?

    Lze říci, že při použití této klávesové zkratky dojde k přerušení probíhající operace. Během okamžiku před spuštěním počítače (před spuštěním operačního systému) nebo v systémech DOS, Windows 3.0 a raných verzích Windows nebo OS/2 se tímto způsobem restartuje počítač.

  • Co delat kdyz si iPhone dělá co chce?

    Ujistěte se, že je obrazovka čistá, bez nečistot nebo kapek vody, a pokud je obrazovka příliš citlivá, restartujte zařízení. Kryty a chrániče obrazovky by měly být odstraněny.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Jak se dělá grafika?

    K tvorbě grafiky nemusíte používat žádný program. Existují online editory, které vytvářejí jednoduchou grafiku. Jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit jednoduchou grafiku, je aplikace Canva. Základní verze aplikace Canva je zdarma.

  • Co dělá SSD disk?
  • Co dělá adware?
  • Co dělá ping?
  • Co dělá kernel?
Co to je Alt? :: Co znamená zkratka CTRL?
Užitečné odkazy