Domovská stránka > C > Co Je To Komunikační Protokol?

Co je to komunikační protokol?

Komunikační protokol je množina pravidel, určujících způsob zápisu (syntaxi), význam jednotlivých zpráv při (síťové) komunikaci a synchronizaci těchto zpráv.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký protokol používá FTP?

Pro přenos souborů mezi počítači existuje počítačový protokol. Je nezávislý na platformě a lze jej používat nezávisle na použitém operačním systému.

Někdo se také může ptát, co to je protokol?

Protokol (informatika) – soubor pravidel pro komunikaci mezi dvěma nebo více uzly (počítači) Protokol (zápis) – zápis o provedených úkonech, záznam jednání (u policie, soudu apod.) Protokol (diplomatika) – úvodní část listiny.
Co je to přenosový protokol?
Rodina protokolů TCP/IP (anglicky Transmission Control Protocol/Internet Protocol – „primární přenosový protokol/protokol síťové vrstvy") obsahuje sadu protokolů pro komunikaci v počítačové síti a je hlavním protokolem celosvětové sítě Internet.

Co je to internetový protokol?

Internet Protocol (zkratka IP) je v informatice základním protokolem pracujícím na síťové vrstvě používaným v počítačových sítích a Internetu. Protokol IP poskytuje datagramovou službu celé rodině protokolů TCP/IP.
Následně, jak se dělá protokol?
Protokol musí být jasně, stručně a přehledně napsaný, aby se v něm mohl čtenář snadno a rychle orientovat. Odtud plyne, že jednotlivé části by se mezi sebou neměly míchat. V záznamu měření nemá co dělat diskuse výsledků či upřesňování teorie, podobně v teorii konkrétní hodnoty, při kterých se měří.

Související článek

Co to je síťový protokol?

Síťový protokol je sada pravidel, která řídí způsob přenosu dat mezi aplikacemi. Síťový ovladač implementuje pravidla protokolu. Kód v síťovém ovladači formátuje data odesílaná klientem na databázový server.

Jak vypadá paket?

Paket se skládá z řídících dat (metadat) a z uživatelských dat (užitečné zatížení, anglicky payload). Řídící data poskytují síti potřebná data k doručení paketu, například adresu zdroje a cíle, kódy pro detekci chyb – kontrolní součty a informace o pořadí.
A další otázka, co je to ip adresa?
IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje protokol?

Protokol je v informatice konvence nebo standard, podle kterého probíhá elektronická komunikace a přenos dat mezi dvěma koncovými body (realizované nejčastěji počítači). V nejjednodušší podobě protokol definuje pravidla řídící syntaxi, sémantiku a synchronizaci vzájemné komunikace.
Co je TCP a UDP?
TCP (Transmission Control Protocol) je nejběžněji používaný protokol. To je do značné míry proto, že zatímco je zpravidla pomalejší než UDP, TCP je spolehlivější a umožňuje korekci chyb. Díky tomu je ideální pro načítání webových stránek a dalších citlivých aplikací, kde chybu nelze tolerovat.

Lidé se také ptají, které protokoly slouží k přenosu souborů po internetu?

Protokoly pro přenos dat používané u síťového videa

Nejběžnějším protokolem pro vysílání dat na dnešních počítačových sítí je protokol TCP/IP. Funguje jako nosič pro mnoho jiných protokolů; patří mezi ně HTTP (Hyper Text Transfer Protocol), který se používá pro prohlížení webových stránek přes internet.

By Edan Costley

Similar articles

Co je procesor počítače? :: Jaké výstupy mají grafické karty?
Užitečné odkazy