Domovská stránka > C > Co Je To Tcp Protokol?

Co je to TCP protokol?

Transmission Control Protocol (TCP) je nejpoužívanějším protokolem transportní vrstvy v sadě protokolů TCP/IP používaných v síti Internet. Použitím TCP mohou aplikace na počítačích propojených do sítě vytvořit mezi sebou spojení, přes které mohou obousměrně přenášet data.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký protokol používá FTP?

Pro přenos souborů mezi počítači existuje počítačový protokol. Je nezávislý na platformě a lze jej používat nezávisle na použitém operačním systému.

Co je TCP a UDP?

TCP (Transmission Control Protocol) je nejběžněji používaný protokol. To je do značné míry proto, že zatímco je zpravidla pomalejší než UDP, TCP je spolehlivější a umožňuje korekci chyb. Díky tomu je ideální pro načítání webových stránek a dalších citlivých aplikací, kde chybu nelze tolerovat.
Kolik portu existuje pro službu TCP?
Porty se dělí do několika skupin. Máme tu porty od 0 – 1023 (TCP i UDP), které jsou označovány jako dobře známé.

Jak funguje TCP IP?

Jak funguje internet

Na TCP/IP je v současnosti založen celý internet. Jde primárně o nespolehlivou síť bez potvrzování správného přenosu. Zajištění spolehlivé infrastruktury by bylo neúměrně drahé – o spolehlivost se starají až koncové uzly, pokud to vyžadují.
Následně, co to je síťový protokol?
Síťový protokol je sada pravidel, která řídí způsob přenosu dat mezi aplikacemi, v tomto případě mezi klientem a databázovým serverem. Pravidla protokolu implementuje síťový ovladač . Síťový ovladač obsahuje kód, který formátuje data odesílaná klientem databázovému serveru a databázovým serverem klientovi.

Související článek

Co to je síťový protokol?

Síťový protokol je sada pravidel, která řídí způsob přenosu dat mezi aplikacemi. Síťový ovladač implementuje pravidla protokolu. Kód v síťovém ovladači formátuje data odesílaná klientem na databázový server.

Co je to IP adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.
Co dělá aplikační vrstva?
Aplikační vrstva poskytuje plný přístup koncovým uživatelům k řadě sdílených síťových služeb pro efektivní tok dat modelu OSI. Tato vrstva má mnoho odpovědností, včetně řešení chyb a obnovy, toku dat v síti a plného toku v síti. Používá se také k vývoji síťových aplikací.

Jaký je rozdíl mezi TCP a UDP?

Protokol TCP dopravuje data pomocí TCP segmentů, které jsou adresovány jednotlivým aplikacím. Protokol UDP dopravuje data pomocí tzv. UDP datagramů. Protokoly TCP a UDP zajišťují spojení mezi aplikacemi běžícími na vzdálených počítačích.
Jaká služba využívá porty 80 a 443?
Porty otevřené pro naslouchání mívají určitá „oblíbená" čísla. Na portu 80 obvykle bydlí webové servery bez zabezpečení (http) a na 443 webový server se zabezpečením (https).

Navíc, jak najít port?

Na počítači se systémem Windows

Stiskněte klávesu Windows + R, zadejte „cmd.exe" a klikněte na možnost OK. Zadáním příkazu „telnet + IP adresa nebo název hostitele + číslo portu" (např. telnet www.example.com 1723 nebo telnet 10.17. xxx.

By Mathe Maly

Similar articles

Jak vzniká tón? :: Jak učit Siri?
Užitečné odkazy