Domovská stránka > C > Co To Je Protokol?

Co to je protokol?

Protokol (informatika) – soubor pravidel pro komunikaci mezi dvěma nebo více uzly (počítači) Protokol (zápis) – zápis o provedených úkonech, záznam jednání (u policie, soudu apod.) Protokol (diplomatika) – úvodní část listiny.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký protokol používá FTP?

Pro přenos souborů mezi počítači existuje počítačový protokol. Je nezávislý na platformě a lze jej používat nezávisle na použitém operačním systému.

A co definuje komunikační protokol?

Komunikační protokol je množina pravidel, určujících způsob zápisu (syntaxi), význam jednotlivých zpráv při (síťové) komunikaci a synchronizaci těchto zpráv.
Navíc, co to je síťový protokol?
Síťový protokol je sada pravidel, která řídí způsob přenosu dat mezi aplikacemi, v tomto případě mezi klientem a databázovým serverem. Pravidla protokolu implementuje síťový ovladač . Síťový ovladač obsahuje kód, který formátuje data odesílaná klientem databázovému serveru a databázovým serverem klientovi.

Co je to přenosový protokol?

Rodina protokolů TCP/IP (anglicky Transmission Control Protocol/Internet Protocol – „primární přenosový protokol/protokol síťové vrstvy") obsahuje sadu protokolů pro komunikaci v počítačové síti a je hlavním protokolem celosvětové sítě Internet.
Když to vezmeme v úvahu, jak se dělá protokol?
Protokol musí být jasně, stručně a přehledně napsaný, aby se v něm mohl čtenář snadno a rychle orientovat. Odtud plyne, že jednotlivé části by se mezi sebou neměly míchat. V záznamu měření nemá co dělat diskuse výsledků či upřesňování teorie, podobně v teorii konkrétní hodnoty, při kterých se měří.

Související článek

Co to je síťový protokol?

Síťový protokol je sada pravidel, která řídí způsob přenosu dat mezi aplikacemi. Síťový ovladač implementuje pravidla protokolu. Kód v síťovém ovladači formátuje data odesílaná klientem na databázový server.

Následně, jak vypadá paket?

Paket se skládá z řídících dat (metadat) a z uživatelských dat (užitečné zatížení, anglicky payload). Řídící data poskytují síti potřebná data k doručení paketu, například adresu zdroje a cíle, kódy pro detekci chyb – kontrolní součty a informace o pořadí.
Co poskytuje internet?
Mezi základní služby internetu patří:
  • WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče.
  • E-mail – elektronická pošta.
  • Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli.
  • VoIP – telefonování pomocí internetu.
  • FTP – přenos souborů

Co je TCP a UDP?

TCP (Transmission Control Protocol) je nejběžněji používaný protokol. To je do značné míry proto, že zatímco je zpravidla pomalejší než UDP, TCP je spolehlivější a umožňuje korekci chyb. Díky tomu je ideální pro načítání webových stránek a dalších citlivých aplikací, kde chybu nelze tolerovat.
Můžete se také zeptat, jak funguje tcp ip?
Jak funguje internet

Na TCP/IP je v současnosti založen celý internet. Jde primárně o nespolehlivou síť bez potvrzování správného přenosu. Zajištění spolehlivé infrastruktury by bylo neúměrně drahé – o spolehlivost se starají až koncové uzly, pokud to vyžadují.

A jaký protokol se používá pro zabezpečený přenos dat na internetových stránkách?

HTTPS (angl. Hypertext Transfer Protocol Secure) umožňuje zabezpečenou komunikaci v počítačové síti. Jedná o nadstavbu protokolu HTTP, která slouží k šifrování spojení mezi dvěma stranami komunikace.

By Sax Forry

Similar articles

Co je to protokol v IT? :: Co je to prázdná množina?
Užitečné odkazy