Domovská stránka > J > Jak Funguje Print Screen?

Jak funguje Print Screen?

Zachycení screenshotu klávesovou zkratkou

Stiskněte na klávesnici klávesu PrintScreen (Prt Sc nebo Prt Scr). Jste-li na notebooku, může být nutné stisknout kombinaci kláves Fn+Prt Scr. Tato kombinace vyfotí, co máte momentálně na obrazovce a uloží do paměti (tzv. schránky).

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Jak pořídit screenshot?

V závislosti na hardwaru můžete použít klávesu s logem Windows + PRTSCN jako klávesovou zkratku pro pořízení screenshotu obrazovky. Pokud vaše zařízení tlačítko nebo klávesu PRTSCN nemá, můžete pomocí kombinace kláves FN + klávesa s logem Windows + MEZERNÍK pořídit screenshot, který pak můžete „vytisknout".
A jak udělat výřez z obrazovky?
Používání nástroje Výstřižky, když máte myš a klávesnici:
  1. Stiskněte klávesu s logem Windows + Shift + S. Zatímco budete vybírat oblast výstřižku, plocha ztmavne.
  2. Obdélníkový režim je vybraný ve výchozím nastavení.
  3. Snímek obrazovky se automaticky zkopíruje do schránky.

Kam se ukládají výstřižky obrazovky?

Stačí použít Win + Print Screen a screenshot se objeví ve složce Pictures/Screenshots neboli Obrázky/Snímky obrazovky. Samotné Print Screen stále ukládá do Schránky (clipboardu).
Jak si vyfotit obrazovku na mobilu?
Stačí zároveň podržet tlačítko vypnutí (power) + tlačítko pro snížení hlasitosti (dolní). LENOVO: Opět nejčastější možnost u mobilů s Androidem, jak udělat snímek obrazovky. Stačí zároveň podržet tlačítko vypnutí (power) + tlačítko pro snížení hlasitosti (dolní).

Související článek

Co dělat když telefon funguje ale nic se nezobrazuje?

Telefon s černým displejem se na slunci mnohem více zahřívá. Přesuňte jej do stínu. Zařízení může opět fungovat, jakmile se trochu ochladí. Po několika minutách zkontrolujte, zda se displej opět rozsvítil.

Kde najít snímky obrazovky?

Pokud chcete najít herní klipy a snímky obrazovky, vyberte Start > Nastavení > Hraní > Zachycení a potom v části Umístění zachycení vyberte Otevřít složku.
Navíc, jak se dělá snímek obrazovky na notebooku?
Nejjednodušším způsobem je vytvořit screenshot (printscreen) celé obrazovky. Stačí na klávesnici najít tlačítko PrintScrn. Často se nachází nad šipkami (v případě klasické klávesnice), nebo někde v pravé horní části klávesnice v případě notebooku. Tlačítko PrintScrn stiskněte, i když se na první pohled nic nestane.

A další otázka, jak se dělá screenshot u samsungu?

Snímek obrazovky Samsung

Pořídit si snímek obrazovky na telefonu Samsung není nic složitého. U některých telefonů Samsung se snímek obrazovky pořizuje tak, jak jsme už popsali: současným stisknutím a podržením tlačítek „Zapnout/vypnout" a „Snížení hlasitosti" (najdete je po stranách smartphonu).
Pokud jde o toto, jak se dělá screenshot na xiaomi?
Nejjednodušším způsobem je kombinace tlačítek na bočním panelu:
  1. Otevřete aplikaci, web nebo nabídku, kterou chcete vyfotit.
  2. Poté současně stiskněte a krátce přidržte tlačítko snížení hlasitosti a tlačítko pro zapnutí/vypnutí telefonu (obě najdete hezky pod sebou na pravém bočním panelu).

Lidé se také ptají, jak zapnout výstřižky?

Jmenuje se Výstřižky a spustíte jej jednoduše vyhledáním v nabídce Start. Ze všeho nejdříve klepněte v jeho liště na tlačítko Režim. Rozbalí se nabídka, ve které si vyberete jednu z možností popisující, co vlastně chcete zachytit: Výstřižek volného tvaru.

By Weinreb Horkley

Similar articles

  • Jak funguje Apple penezenka?

    Velmi jednoduché. Telefon můžete používat v obchodě, pokud ho přiložíte k terminálu. Rozsvítí se obrazovka, otevře se aplikace peněženka a vy vyberete kartu, kterou chcete platit. Přiložením prstu na tlačítko Domů platbu potvrdíte.

  • Jak funguje CRM?

    Všechna oddělení mají stejné informace na jednom místě. Každý zaměstnanec má přístup k údajům, které potřebuje ke své práci. V softwaru se ukládají nejen kontaktní údaje o zákaznících, ale také se přidává komunikace, například e-maily a zprávy.

  • Jak funguje internet DSL?

    Principem fungování je využití volného pásma telefonních spojů. Pro běžný hlasový provoz se používají frekvence do 3400 Hz. Vysokorychlostní přenos dat je možný na vyšších frekvencích.

  • Jak funguje Google disk?

    V počítači přejděte na adresu drive.google.com. V části Můj disk jsou soubory a složky, které si můžete prohlédnout.

  • Jak funguje IMAP?
  • Jak funguje NFC?
  • Jak funguje PoE injektor?
  • Jak funguje Wifina?
Proč mi nejde poslat MMS? :: Jak stáhnout The Sims 4 bez CD?
Užitečné odkazy