Domovská stránka > J > Jak Funguje Www?

Jak funguje WWW?

WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Navíc, co to je intranet?

Intranet je v informatice označení pro část počítačové sítě, která používá stejné technologie jako Internet (rodinu protokolů TCP/IP, přenosový protokol HTTP atp.). Na rozdíl od Internetu je však intranet privátní („soukromý", „interní"), tj.
Někdo se také může ptát, jak je starý internet?
V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.

Jaké možnosti vyhledávání na internetu máme?

Obecně je možné nabídnout čtyři základní možnosti vyhledávání: katalogy, vyhledávače, metavyhledávače, specializované vyhledávače. Každý z nich nabízí jiné možnosti, má své výhody i stinné stránky. Většina uživatelů běžně používá vyhledávače, což ale nemusí být vždy optimální.
Jak na internet?
Pořad Jak na internet můžete využívat nejen pro výuku informatiky, ale také v hodinách občanské výchovy nebo českého jazyka. Poutavou formou přibližuje historii internetu, data, sociální sítě, webové prohlížeče a v neposlední řadě se dotýká témat spojených s internetovou závislostí a podvody.

Související článek

Co dělat když telefon funguje ale nic se nezobrazuje?

Telefon s černým displejem se na slunci mnohem více zahřívá. Přesuňte jej do stínu. Zařízení může opět fungovat, jakmile se trochu ochladí. Po několika minutách zkontrolujte, zda se displej opět rozsvítil.

Pokud jde o toto, jak se bránit na internetu?

Používejte antivirový program – vyberte si důvěryhodný program a nainstalujte si jej do počítače i telefonu.
Pokud jde o toto, jaká jsou možná rizika využití internetu?
Může pak dojít např. k vykradení bytu, únosu, pohlavnímu zneužití nebo těžkému ublížení na zdraví nikdy nereagovalo na obtěžující a neslušné zprávy a výzvy, zaslání svých fotografií apod.

Můžete se také zeptat, kdo je závislý na internetu?

Závislost na Internetu, někdy též netolismus nebo netholismus, je chorobná závislost na internetu ve všech formách, tzn. hraní webových her, chatování, sledování e-mailů, běžné surfování apod.
Pokud jde o toto, jak se jmenoval předchůdce dnešního internetu?
O síti Arpanet, která je považována za předchůdce internetu, se dnes již příliš nemluví. Bylo tomu nicméně přesně před pěti dekádami, 2. září 1969, kdy si dva počítače na Kalifornské univerzitě v USA prostřednictvím této sítě poprvé vyměnily informace.

Když to vezmeme v úvahu, co je to arpanet?

Advanced Research Projects Agency NETwork (ARPANET) byla počítačová síť spuštěná 29. října 1969, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet. Odpojena byla v roce 1990.

By Marylynne

Similar articles

  • Jak funguje Apple penezenka?

    Velmi jednoduché. Telefon můžete používat v obchodě, pokud ho přiložíte k terminálu. Rozsvítí se obrazovka, otevře se aplikace peněženka a vy vyberete kartu, kterou chcete platit. Přiložením prstu na tlačítko Domů platbu potvrdíte.

  • Jak funguje CRM?

    Všechna oddělení mají stejné informace na jednom místě. Každý zaměstnanec má přístup k údajům, které potřebuje ke své práci. V softwaru se ukládají nejen kontaktní údaje o zákaznících, ale také se přidává komunikace, například e-maily a zprávy.

  • Jak funguje internet DSL?

    Principem fungování je využití volného pásma telefonních spojů. Pro běžný hlasový provoz se používají frekvence do 3400 Hz. Vysokorychlostní přenos dat je možný na vyšších frekvencích.

  • Jak funguje Google disk?

    V počítači přejděte na adresu drive.google.com. V části Můj disk jsou soubory a složky, které si můžete prohlédnout.

  • Jak funguje IMAP?
  • Jak funguje NFC?
  • Jak funguje PoE injektor?
  • Jak funguje Wifina?
Co to je desktopová aplikace? :: Kdo je vlastník internetu?
Užitečné odkazy