Domovská stránka > J > Jak Citovat Cizojazyčné Zdroje?

Jak citovat cizojazyčné zdroje?

Pokud přebíráte text z cizojazyčného zdroje a chcete-li jej uvést doslovně, tj. využít přímé citace, snažíte se daný text co nejpřesněji přeložit (pozor však na tzv. otrocký překlad), dáte jej do uvozovek a kurzívy a doplníte poznámkou, že se jedná o Váš vlastní překlad (např. za přímou citací a bibl.

Přečtěte si více

Související článek

Jak správně citovat v textu?

Rok vydání citovaného zdroje se uvádí ve tvaru jméno-datum v kulatých závorkách. Rok následuje přirozeně za jménem autora v textu. Rozsah stran, z nichž byla citace citována, se uvádí v kulatých závorkách za rokem.

Když to vezmeme v úvahu, jak citovat et al?

Jak citovat v textu více autorů

V případě dvou autorů uvádíte obě jména a rok vydání publikace. Pokud se na publikaci podílelo více autorů, uvádíte jméno prvního autora a zbytek nahrazujete zkratkou „et al. " nebo „aj. ", případně "a kol.".
Pokud jde o toto, jak citovat článek ve sborníku?
Název příspěvku. In: Jméno tvůrce e-sborníku. Název e-sborníku. Vedlejší názvy [typ nosiče].

Jak citovat článek v elektronickém periodiku?

Obecná struktura citace:

Název periodika. Vedlejší názvy [typ nosiče]. Vydání. Místo: nakladatel, datum, číslování, rozsah stran příspěvku [datum citování].
Když to vezmeme v úvahu, jak se cituje časopis?
Název časopisu. Vedlejší názvy. Místo: nakladatel, rok, číslování, strany. ISSN.

Související článek

Jak přímo citovat webovou stránku?

Podtitulem hlavní webové stránky je typ média. Další osoba. Místo vydavatele je datum vydání.

Když to vezmeme v úvahu, jak citovat a kolektiv?

NOVOTNÝ, Oto et al. Kolektiv autorů. Pokud je na titulním listě uvedeno pouze „zpracoval kolektiv auto- rů" nebo „kolektiv autorů" nebo kniha nemá autora uvedeného vůbec, pak se údaj o autorech v záznamu zcela vynechává a zápis citace začíná údajem o názvu.
Můžete se také zeptat, jak citovat obrázky v textu?
Pokud citujete obrázky nebo grafy, za názvové údaje do hranaté závorky je třeba uvést, o jaký druh zdroje se jedná, např. [obrázek], [graf]... Pokud je součástí nějakého dokumentu, uvedeme do citace kterého.

Jak citovat online noviny?

Jak citovat elektronický časopis

Název: podnázev [druh nosiče]. Vydání a/nebo verze. Místo vydání: nakladatel/vydavatel, datum vydání, datum aktualizace/revize [datum citování u online dokumentů].
Když to vezmeme v úvahu, jak citovat podnázev?
Jméno tvůrce. Název: podnázev. Vedlejší název [Druh nosiče]. Místo odevzdání práce, Datum odevzdání práce [Datum citování].

Když to vezmeme v úvahu, jak citovat článek iso 690?

Autor (PŘÍJMENÍ, Jméno). Název: podnázev. Vedlejší název*Typ nosiče+. Vydání.

By Fretwell Vara

Similar articles

  • Jak citovat přednášku APA?

    Nejprve se podíváme na možnosti, které nabízí norma APA, a poté na možnosti, které nabízí citační norma ISO 690. Na začátku přednášky uvedeme příjmení a jméno přednášejícího. Rok, měsíc a datum přednášky budou uvedeny v závorce. Za názvem následuje místo konání přednášky.

  • Jak správně citovat?

    Text svého zdroje dáváte do uvozovek. Volné opakování myšlenek se do uvozovek nedává. Musíte přesně reprodukovat původní text. Zachovat význam v citaci, doslovně i v parafrázi.

  • Jak citovat z Čsfd?

    Oficiální název stránky by měl být napsán v horním modrém pruhu stránky prohlížeče. Ukázka je z filmu "Forrest Light", který najdete na adrese http://www.csfd.cz/film/6683-zapomenute- -svetlo.

  • Jak citovat v diplomce?
  • Jak zjistit výkon zdroje?
  • Jak citovat?
  • Jak citovat data z ČSU?
Jak psát Tišice? :: Jak správně citovat?
Užitečné odkazy