Domovská stránka > J > Jak Citovat Z Čsfd?

Jak citovat z Čsfd?

Internetové zdroje citujte uvedením oficiálního názvu dané stránky (je napsán na vrchní modré liště stránky prohlížeče), dále uveďte přístup ke zdroji a datum citace. Vzor: Zapomenuté světlo (1996) / ČSFD. cz, http://www.csfd.cz/film/6683-zapomenute- -svetlo, citováno 28.

Přečtěte si více

Související článek

Jak správně citovat v textu?

Rok vydání citovaného zdroje se uvádí ve tvaru jméno-datum v kulatých závorkách. Rok následuje přirozeně za jménem autora v textu. Rozsah stran, z nichž byla citace citována, se uvádí v kulatých závorkách za rokem.

A další otázka, jak citovat čt24?

Jméno tvůrce. Název pořadu [typ nosiče/formát]. Další tvůrci. Druh vysílání, název stanice, datum uvedení v zemi produkce.
A další otázka, jak citovat v bakalářce?
V případě, že v textu používáte text, který je doslovně převzat z díla jiného autora, je nutné jej označit jako přímou citaci. Pod přímou citací rozumíme odlišení textu kurzívou od jiného textu, a jeho oddělení uvozovkami. Za takovouto citací opět uvádíme autora, publikaci a číslo strany ze které jsme text převzali.

Jak citovat z filmu?

Obecná struktura citace:

Název filmu [alternativní názvy] [typ nosiče]. Režie. Země produkce: vydavatel, rok uvedení v zemi produkce. Poznámky.
Jak citovat film ISO 690?
Název filmu [typ nosiče / média]. Režie. Země produkce, rok uvedení v zemi produkce. o Tanec s vlky [Dances with Wolves] [film].

Související článek

Jak přímo citovat webovou stránku?

Podtitulem hlavní webové stránky je typ média. Další osoba. Místo vydavatele je datum vydání.

Lidé se také ptají, jak citovat televizní seriál?

U programu v rámci seriálu uvádíme číslo a název epizody, název seriálu, vysílající organizaci, kanál a úplné datum vysílání. Tímto způsobem citujeme díla, která byla vytvořena jako nedílný celek, podobně jako je tomu u vícesvazkových monografií. Dominantní tvůrce. Název seriálu.
Jak odkázat na kapitolu v knize?
Zápis správně: Tvůrce kapitoly. Název kapitoly. In: Tvůrce knihy (pouze je-li odlišný od autora kapitoly). Název knihy.

Jak spravne citovat clanek?

Bibliografická citace článku začíná vždy autorem článku, pokud není autor uveden, tak údaj vynecháme. Následuje název článku, který zapisujeme normálním písmem, nikoli kurzívou, protože se jedná o název části. Následuje kurzívou psaný název periodika, volitelně nakladatelské údaje a poté důležité informace o číslování.
A jak citovat bulletin?
název příspěvku; jméno a příjmení autora (popř. autorů), dále název pracoviště a kontaktní e-mail; vlastní text příspěvku.
...
Může obsahovat také:
  1. údaje o obrázcích (umístění, popisky, autory);
  2. tabulky (název, vlastní tabulka);
  3. poznámky pod čarou (v jakékoliv podobě);
  4. seznam použitých zdrojů (podle ČSN ISO 690).

Jak citovat disertaci?

Jak citovat diplomovou práci

Citace diplomové práce se tedy vytváří obdobně jako citace bakalářské práce a citace disertační práce. Obecný předpis pro citaci nepublikované vysokoškolské kvalifikační práce: PŘÍJMENÍ AUTORA, jméno autora. Název práce.

By Amend Lafond

Similar articles

Jak citovat v diplomce? :: Jak blokovat nežádoucí reklamy?
Užitečné odkazy