Domovská stránka > J > Jak Citovat V Diplomce?

Jak citovat v diplomce?

Přímá citace = opsáno doslova

Takovou část textu v práci nejen doplňte o zdroj (např. Semerád, 2019, s. 7), ale také ji vhodně graficky zvýrazněte. Buď text dejte do uvozovek, graficky jej odlište kurzívou nebo jinou vhodnou formou.

Přečtěte si více

Související článek

Jak správně citovat v textu?

Rok vydání citovaného zdroje se uvádí ve tvaru jméno-datum v kulatých závorkách. Rok následuje přirozeně za jménem autora v textu. Rozsah stran, z nichž byla citace citována, se uvádí v kulatých závorkách za rokem.

Můžete se také zeptat, jak označit citaci v seminární práci?

Zdroje uvádíme pomocí poznámek pod čarou. Pod čarou je tzv. zkrácená citace (Autor, název, rok a strana). Celá správná citace je ve zdrojích literatury.
A další otázka, jak spravne citovat obrazky?
Obecná struktura:
  1. Jméno tvůrce grafického díla. Název grafického díla. Vedlejší názvy [alternativní názvy] [druh nosiče/technika].
  2. Znak benediktinského řádu [fotografie]. In: JIRÁSKO, L.
  3. ENDER, J. N. Portrét neznámé dámy v bílých šatech a v bílém klobouku [olejomalba]. In: SOBKOVÁ, Helena.

Jak citovat přeloženou knihu?

Citujete-li literaturu přeloženou do češtiny, není třeba překladatele výslovně uvádět, a pokud ho uvést chcete, učiňte tak nejlépe jednorázově v závěrečném seznamu literatury. Příklad: Tocqueville, Alexis de 2003. Starý režim a Revoluce.
A jak citovat zákon dle iso 690?
Citování zákonů a ostatních legislativních dokumentů není vázáno normou ČSN ISO 690, byť na základě jejích pravidel lze dané zákony ocitovat například: Zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách). In: Sbírka zákonů.

Související článek

Jak přímo citovat webovou stránku?

Podtitulem hlavní webové stránky je typ média. Další osoba. Místo vydavatele je datum vydání.

Když to vezmeme v úvahu, jak citovat pdf iso 690?

In: Autoři. Název knihy. Místo vydání: vydavatel, rok vydání, stránky kapitoly od-do. ISBN.
Jak citovat Wikipedii ISO 690?
Citování Wikipedie

Citace by měla uvádět jak jméno článku, tak i Wikipedii jako zdroj. Je vhodné uvádět datum a čas použité revize článku, jeho podoba se totiž může radikálně změnit v období mezi okamžikem, kdy jej použijete, a chvílí, kdy ho uvidí váš čtenář.

Navíc, jak citovat podnázev?

Jméno tvůrce. Název: podnázev. Vedlejší název [Druh nosiče]. Místo odevzdání práce, Datum odevzdání práce [Datum citování].
Jak citovat online pořád?
Obdobně jako samostatný pořad se cituje i seriálový pořad, tedy seriály, sitcomy, telenovely :-) apod. Navíc se však uvádí číslo řady a dílu včetně názvu dílu. Pokud je pořad dostupný v online archivu televizní stanice, která jej vysílala, je možné uvést i URL adresu v poli dostupnost.

Jak citovat noviny?

Název: podnázev článku. Název: podnázev zdrojového dokumentu [druh nosiče]. Vydání. Datum vydání zdrojového dokumentu, svazek (ročník), číslo, datum aktualizace/revize [datum citování u online dokumentů], lokace v rámci zdrojového dokumentu.

By Stearne

Similar articles

  • Jak citovat přednášku APA?

    Nejprve se podíváme na možnosti, které nabízí norma APA, a poté na možnosti, které nabízí citační norma ISO 690. Na začátku přednášky uvedeme příjmení a jméno přednášejícího. Rok, měsíc a datum přednášky budou uvedeny v závorce. Za názvem následuje místo konání přednášky.

  • Jak správně citovat?

    Text svého zdroje dáváte do uvozovek. Volné opakování myšlenek se do uvozovek nedává. Musíte přesně reprodukovat původní text. Zachovat význam v citaci, doslovně i v parafrázi.

  • Jak citovat cizojazyčné zdroje?

    Pokud chcete citovat text z cizojazyčného zdroje, použijte přímou citaci, dejte ji do uvozovek a kurzívou a přidejte poznámku.

  • Jak citovat z Čsfd?

    Oficiální název stránky by měl být napsán v horním modrém pruhu stránky prohlížeče. Ukázka je z filmu "Forrest Light", který najdete na adrese http://www.csfd.cz/film/6683-zapomenute- -svetlo.

  • Jak citovat?
  • Jak citovat data z ČSU?
  • Co se nemusí citovat?
Jak zablokovat volání z ciziny? :: Jak citovat z Čsfd?
Užitečné odkazy