Domovská stránka > J > Jak Citovat Přednášku Apa?

Jak citovat přednášku APA?

Nejdříve se podíváme na možnosti, které nám nabízí norma APA, poté se podíváme na možnosti citační normy ISO 690. Přednášku začneme citovat příjmením a jménem přednášejícího. Do kulatých závorek uvedeme rok, měsíc a datum konání přednášky. Následuje název přednášky a místo konání přednášky.

Přečtěte si více

Související článek

Jak správně citovat v textu?

Rok vydání citovaného zdroje se uvádí ve tvaru jméno-datum v kulatých závorkách. Rok následuje přirozeně za jménem autora v textu. Rozsah stran, z nichž byla citace citována, se uvádí v kulatých závorkách za rokem.

Někdo se také může ptát, jak citovat editora?

Pokud citujeme sborník, na místě autora obvykle uvádíme editora se zkratkou „ed. " v závorce za jménem (případně „eds. ", jestliže je editorů více).
Jak citovat jméno?
Používáme‑li formu odkazování jméno–datum, uvádíme na místě jména zkratku Anon. U ostatních forem odkazování uvádíme na prvním místě název díla.

Jak citovat clanek v textu?

Odkaz v textu

Jméno tvůrce a rok vydání citovaného zdroje jsou uvedeny v textu ve formě jméno-datum v kulatých závorkách. Pokud se jméno tvůrce vyskytuje přirozeně v textu, následuje pouze rok v kulatých závorkách. Lokace citace ve zdroji (rozsah stran, ze kterých bylo citováno) se uvádí do kulatých závorek za rok.
Můžete se také zeptat, jak se pisi uvozovky?
" Je‑li uvozovací věta do přímé řeči nebo citátu vložena, označuje se počátečním a koncovým uvozovacím znaménkem každý jednotlivý úsek přímé řeči nebo citátu. Druhé uvozovací znaménko se píše až za tečku, čárku atd., např. „Měl jsem velká očekávání," pravil Luboš, „ale už po prvních dnech jsem odhalil svou naivitu.

Související článek

Jak přímo citovat webovou stránku?

Podtitulem hlavní webové stránky je typ média. Další osoba. Místo vydavatele je datum vydání.

Jak Zdrojovat web?

U citování elektronických zdrojů jsou oproti jiným zdrojům podle normy vyžadovány následující údaje:
  1. Typ nosiče (online, online databáze, disk)
  2. Datum vydání/aktualizace.
  3. Datum citování
  4. Dostupnost a přístup.
Jak citovat webovou stránku v textu bez autora?
Ve Vašem případě pokud webová stránka nemá autora, citovali bychom ji pod jménem stránky, tj. Barthelův test a poté rok.

Jak správně citovat článek z internetu?

In: Název webové stránky / webového sídla. [typ nosiče]. Místo: nakladatel, datum publikování. Datum aktualizace [cit.
Jak citovat v Harvardském stylu?
Obecná pravidla pro Harvardský systém

✓ Jméno tvůrce a rok vydání citovaného zdroje jsou uvedeny v textu ve formě (jméno, rok, rozsah stran). v závorce pouze autora a rok. Bibliografické citace jsou uspořádány v seznamu zdrojů v abecedním pořadí podle příjmení autorů (dále podle roku, pak podle názvu).

Jak odkazovat v textu?

Odkaz se vytváří tak, že se uvede první údaj z citace (převážně autor nebo název organizace, u děl bez autora se uvádí první slova z názvu) a rok vydání. Tyto údaje se dávají do kulaté nebo hranaté závorky. Za čárku se může uvést i číslo stránky, kde se konkrétní informace objevuje v původním dokumentu.

By Chlores Blanton

Similar articles

Jak vyčistit počítač před prodejem? :: Jak přímo citovat webovou stránku?
Užitečné odkazy