Domovská stránka > C > Co Se Nemusí Citovat?

Co se nemusí citovat?

Kdy nemusíte citovat
  • když píšete z vlastní životností zkušenosti, vlastní postřehy, vlastní myšlenky a pod. nebo když popisujete výsledky vlastních pokusů či pozorování
  • použijete-li vlastní kresby, digitální fotografie, video, audio, atd.
  • odkazujete-li na tzv.
  • když používáte všeobecně známá fakta, např.

Přečtěte si více

Související článek

Jak správně citovat v textu?

Rok vydání citovaného zdroje se uvádí ve tvaru jméno-datum v kulatých závorkách. Rok následuje přirozeně za jménem autora v textu. Rozsah stran, z nichž byla citace citována, se uvádí v kulatých závorkách za rokem.

Lidé se také ptají, jak opsat diplomovou práci?

Opisování odstavců i celých kapitol, vykrádání zdrojů, chybějící citace. I přes programy, které se snaží plagiáty odhalit, se české vysoké školy potýkají s podváděním při psaní bakalářských, diplomových či disertačních prací.
Jak se vyhnout plagiátorství pdf?
Jak se vyhnout plagiátorství
  1. vydáno: leden 2021.
  2. ISBN: 978-80-246-4790-6.
  3. formáty e-knihy PDF.

Můžete se také zeptat, jak pracovat se zdroji?

Je nutné pamatovat na to, že všechny použité zdroje musí bát řádně citovány dle citační normy, k tomuto jsou určeny specializované weby, jako například web citace.com, kde jsou uvedeny platné a přesné informace, a hlavně všechny zdroje, které byly v závěrečné práci použity, tak uvést v seznamu požitých zdrojů.
Jak se kontroluji bakalářské práce?
Kontrolu plagiátorství si můžete udělat kdykoliv sami. Buď strávíte mládí kopírováním vlastního textu do vyhledávacího políčka na Googlu, nebo použijete mnohem sofistikovanější a léty prověřený systém Masarykovy univerzity – Odevzdej.cz (thesis.cz).

Související článek

Jak přímo citovat webovou stránku?

Podtitulem hlavní webové stránky je typ média. Další osoba. Místo vydavatele je datum vydání.

Jak dlouho trva kontrola Thesis?

Systém Theses.CZ má nyní několik dní na zařazení práce do registru a porovnání se všemi ostatními evidovanými pracemi. Obvykle je kontrola hotova již během první noci po nahrání práce, teoreticky je ale možno, že to bude trvat až 5 dní.
Jak probíhá kontrola bakalářské práce?
Seminární práce, úkoly a eseje kontrolují uživatelé v tzv. Odevzdávárnách (složkách pro automatizovaný sběr úkolů) nebo ve svém osobním prostoru (Můj web, Úschovna). Kontrola závěrečných prací probíhá přímo v Archivu závěrečných prací MU. Kontrolu zpravidla provádí vedoucí práce.

Následně, kdy je diplomová práce plagiát?

„Za plagiátorství lze považovat úmyslné kopírování cizího textu a jeho vydávání za vlastní, nedbalé nebo nepřesné citování použité literatury, opomenutí citace (byť neúmyslné) některého využitého zdroje," uvádí například Masarykova univerzita v Brně.
A další otázka, jak dlouho se archivují diplomové práce?
(4) Vysoká škola může odložit zveřejnění bakalářské, diplomové, disertační a rigorózní práce nebo jejich části, a to po dobu trvání překážky pro zveřejnění, nejdéle však na dobu 3 let.

Co zkontrolovat před odevzdáním bakalářské práce?

Všechny zdroje by měly být uvedeny jednotně – i to je potřeba zkontrolovat. Zároveň se přesvědčte, že jste nezapomněli některý ze zdrojů v textu uvést v seznamu a naopak. Je to poměrně zdlouhavá práce, ale rozhodně se vyplatí. Pro ulehčení vyzkoušejte třeba programy Zotero, Mendeley, EndNote a další.

By Bambi Hooghkirk

Similar articles

  • Jak citovat přednášku APA?

    Nejprve se podíváme na možnosti, které nabízí norma APA, a poté na možnosti, které nabízí citační norma ISO 690. Na začátku přednášky uvedeme příjmení a jméno přednášejícího. Rok, měsíc a datum přednášky budou uvedeny v závorce. Za názvem následuje místo konání přednášky.

  • Jak správně citovat?

    Text svého zdroje dáváte do uvozovek. Volné opakování myšlenek se do uvozovek nedává. Musíte přesně reprodukovat původní text. Zachovat význam v citaci, doslovně i v parafrázi.

  • Jak citovat cizojazyčné zdroje?

    Pokud chcete citovat text z cizojazyčného zdroje, použijte přímou citaci, dejte ji do uvozovek a kurzívou a přidejte poznámku.

  • Jak citovat z Čsfd?

    Oficiální název stránky by měl být napsán v horním modrém pruhu stránky prohlížeče. Ukázka je z filmu "Forrest Light", který najdete na adrese http://www.csfd.cz/film/6683-zapomenute- -svetlo.

  • Jak citovat v diplomce?
  • Jak citovat?
  • Jak citovat data z ČSU?
Jaký spolehlivý notebook? :: Jak se píše kvartál?
Užitečné odkazy